Ympäristöhuolto myi pahvi- ja paperinkeräyksen Envorille

0
Loimaan Seudun Ympäristöhuolto keskittyy jatkossa sekajätteenkuljetukseen, kaivojen tyhjennykseen ja vaihtolavatoimituksiin. Roskakuski Marko Merikallio tyhjensi sekajäteastioita Hirvikoskella aiemmin syksyllä. Kuva: LL arkisto.

LOIMAAN Seudun Ympäristöhuolto oy on myynyt pahvi- ja paperinkeräystoimintonsa Forssaan Envor Group oy:lle.

Muutos astuu voimaan ensi vuoden alussa, eikä se edellytä toimenpiteitä asiakkailta. Ympäristöhuollon yrittäjän Tomi Mäkelän mukaan muutoksen ei pitäisi näkyä asiakkaille muuta kuin laskuttajan vaihtumisena.

Mäkelä perustelee toimintojen myymistä sillä, että pakkausjätteen keräily siirtyi kunnan vastuulle viime kesänä.

– Meni niin pieneksi homma, hän toteaa ja sanoo yrityksen keränneen paperia vuodesta 1993 saakka.

Uuden jätelain myötä pakkausjätteiden eli kartongin, muovin, lasin ja metallin keräys sekä kuljetus siirtyivät yksittäiseltä taloyhtiöltä kunnan hoidettavaksi. Loimaan seudulla jätekuljetuksen hoitaa Loimi-Hämeen Jätehuolto oy:n kilpailuttamat kuljetusyritykset (LL 20.4.).

Mäkelä kertoo, että kaupan myötä pahvi- ja paperinkeräystoimintaa hoitanut työntekijä ja auto siirtyvät Envorin palvelukseen.