Alastaro riisti pisteen mestarisuosikilta

0
Jani Luoma sai vääntää tosissaan, Marokkoa MM-kisoissa edustanutta, Soufiane Boritea vastaan. (Kuva: Henrik Siiskonen)

AU – FC Kemi 3-6 ja. 3-3 (1-2)

Alastaron Urheilijat väläytti osaamistaan lauantaina Futsal-Liigassa, kun se pakotti mestarikanditaatti FC Kemin jatkoajalle Loimaan liikuntahallissa. Varsinainen peliaika päättyi maalilukemin 3-3. Kemi kaasutteli voittoon lopulta jatkoajalla maalein 3-6.

Lopputulos tarkoitti sitä, että AU nappasi tärkeän sarjapisteen, Kemin saalistaessa kaksi. AU näytti sisukkuuttaan varsinaisen peliajan viimeisellä vitosella, kun se kiri kahden maalin takaa tasoihin pelaamalla lentävällä maalivahdilla. Alastaro ei ole ennen tätä pystynyt Kemiltä pisteitä ottamaan. Kemi kuuluu niihin joukkueisiin, joiden menestys nojaa ulkomaisiin pelaajiin. Lauantaina ulkomaalaisia pelimiehiä nähtiin tositoimissa peräti seitsemän, kun parin brassipelaajan lisäksi edustusta löytyi muun muassa Marokon ja Venezuelan maajoukkueryhmistä.

Kemi sai otteluun hyvän startin, kun se iski maalin jo ottelun toisessa vaihdossa. AU:n taistelumoraali ei ottanut tästä onneksi kolausta, vaan joukkue esiintyi ryhdikkäänä ja sai luotua ihan mukavaa maaliuhkaa ajoittain. Pirteyttä tekemiseen toivat pelikieltonsa kärsineet Juuso Loponen ja Tuomas Happonen. Heistä jälkimmäinen syötti AU:n tasoitusmaalin, kun komea, liikeradaltaan lättymäinen, syöttö tipahti Jani Luoman jalkaan, joka ei huippupaikasta erehtynyt. Poikkeuksellisesti hopeisissa paidoissa esiintynyt AU yritti sinnitellä tauolle tasalukemissa, mutta vierasjoukkue iski pukukoppimaalin vain neljä sekuntia ennen summeria hienon sommitelman päätteeksi.

Merilappilaiset tuplasivat johtonsa ajassa 26:44. AU pysyi kuitenkin iskuetäisyydellä, kun Joel Salonen otti maalilla tarvittavia koppeja ja loput vaarapaikat selvitti ylärima pariinkin otteeseen. Kotijoukkueen loppukirin käynnisti kapteeni T. Happonen, joka ampui tulisesti alakulmaan tolpan kautta, kun ylivoimapyöritys oli hetken hakenut askelmerkkejä. Tasoitusmaali oli vielä edellistä hienompi osuma, kun peliväline liikkui jokaisen kentällä olleen AU-pelaajan kautta, ja lopulta Riku Tamminen sai viimeistellä takatolpalta sydämensä kyllyydestä 26 sekuntia ennen loppusummeria.

Jännitettävää tarjoiltiin vielä aivan varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, kun Kemi sai loistavasta paikkaa vapaapotkun AU:n rikkeen seurauksena. Voimakas vapaapotku suuntautui kuitenkin suoraan päin pelaajamuuria ja näin peli eteni jatkoajalle.

Jatkoajasta tuli jonkinmoinen pannukakku, kun Kemi niittasi pallon heti ensisekunneilla maaliin. Tilanne lähti kotijoukkueen keskialueen hieman liian itsevarmasta syöttöyrityksestä. AU yritti vielä tasoittaa maali tyhjänä peliä, mutta vain omissa soi kahdesti ja jatkoaikatappioon oli tyytyminen. Kokonaisuutena joukkueelta nähtiin kuitenkin upea taistelu ja tästä pelistä sai varmasti itseluottamusta omaan tekemiseen.

Kemi voitti viikonloppuna myös GFT:n Espoossa päivää myöhemmin, jonka myötä se nousi sarjan piikkipaikalle. AU:lle jokainen loppukauden ottelu on tärkeä, jotta sarjasijoitus kohenisi. Ensi viikonloppuna pisteistä tapellaan Turussa TPK:n vieraana. AU saa arkkivihollistaan vastaan todennäköisesti lisäapuja, kun viikonloppuna sairastellutta Mikke Louhelaa ja tällistä toipuvaa Rei Hodaa odotetaan takaisin rosteriin.