Dagsmark tsekkiläisen perheyhtiön omistukseen

0
LL Arkisto

Lemmikkieläinten ruokaa valmistava tsekkiläinen perheyritys Vafo Group on ostanut suomalaisen Dagsmark Petfoodin. Dagsmark jatkaa toimintaansa itsenäisenä yrityksenä ja koko sen henkilöstö siirtyy uuden omistajan palvelukseen.

Vafo Group omistaa Suomessa entuudestaan Prima Pet Premium Oy:n ja Nokialle keväällä 2023 valmistuneen lemmikkien kuivaruokatehtaan Vafo Finland Oy:n. Yrityskaupan myötä Dagsmarkista tulee Prima Pet Premiumin ja Vafo Finlandin sisaryhtiö Suomessa. Yritykset jatkavat toimintaansa erillisinä, mutta tiivistävät yhteistyötään.

– Meille yrityskauppa on ehdottoman myönteinen asia. Uuden omistajan myötä saamme lisää resursseja ja osaamista sekä mahdollisuuden satsata aiempaa enemmän tuotekehitykseen, Dagsmarkin toimitusjohtaja Riikka Koskenohi kertoo.

– Meillä on Vafo Groupin kanssa vahva yhteinen arvopohja. Lemmikkien hyvinvointi ja laadukkaat raaka-aineet ovat molempien toiminnan ytimessä. Sen pohjalta on helppo rakentaa yhteistä tulevaisuutta.

Suomi on Vafo Groupille entuudestaan tuttu ja tärkeä markkina. Vafon strateginen tavoite on kasvaa orgaanisesti ja yritysostojen avulla Pohjoismaissa ja yrityksestä kerrotaan, että Dagsmarkin osto tukee tätä.

– Dagsmark on tehnyt erinomaista työtä. Yrityksen kasvu on ollut huimaa ja tuotteet ovat laadukkaita. Näemme Dagsmarkin brändissä huomattavaa kasvupotentiaalia Suomessa ja mahdollisuuden laajentua muihin Pohjoismaihin, Vafo Groupin johtoryhmän jäsen Timo Pärssinen kertoo.

Dagsmarkin tuotteiden kotimaisuuteen yrityskauppa ei vaikuta. Dagsmark-brändillä myytävissä lemmikkien kuiva- ja märkäruoissa käytetään jatkossakin kotimaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Kaikissa koiran ja kissan ruoissa käytetään sataprosenttisesti suomalaista lihaa ja kalaa. Märkäruokien valmistus jatkuu Dagsmarkin omalla tehtaalla Mellilässä ja kuivaruokien valmistus Nokian tehtaalla, jonka Vafo omistaa.

Osana Vafo Groupia Dagsmarkin tuotannollista kyvykkyyttä tullaan kehittämään, mikä tarkoittaa investointeja ja uusia työpaikkoja Suomeen.

– Investoinnit lisäävät lemmikkien ruoan valmistukseen liittyvää osaamista ja sen juurtumista Suomeen. Uskon, että lemmikkien omistajat ja kaikki kotimaiset toimijat hyötyvät tästä kehityksestä, Riikka Koskenohi sanoo.