Hurrikaani kotivoitolla sarjakärkeen

0

Lentopallo
Valtteri Arra

Hurrikaani–Savo Volley 3-2 (22-25, 25-16, 25-20, 27-29, 15-11).

Poikkeuksellisesti maanantai-iltana pelattu Hurrikaani-Loimaan ja Savo Volleyn välinen huippupeli tarjosi jännitystä ja huippusuorituksia loppuun saakka. Kotijoukkueella oli panoksena illan ottelussa sarjan kärkipaikka. Sen lisäksi ottelu oli isännille toinen kova vääntö kolmeen päivään. Viime lauantaina Hurrikaani kukisti vieraspelissä Valepa Sastamalan viiden erän jälkeen, ja saman kohtalon kokivat savolaisvieraat.

Ottelun alku antoi viitteitä siitä, että peli tullaan ratkaisemaan hyökkäyksen kautta. Hurrikaani hyökkäsi vahvasti ja monipuolisesti, ja hakkuri Joonas Jokela (25 pist. +19) piti Savo Volleyta pelissä mukana. Savolaisluotsi saa kiittää hakkuriaan ensimmäisen erän voitosta, sillä Jokelan lisäksi Alvi Shurdhi ja Michael Michelau pelasivat ensimmäisen erän vaatimattomasti.

Toinen erä oli yksi tämän kauden kovimmista kotijoukkueen kannalta. Hurrikaani hyökkäsi 73 prosentin tehoilla ilman ainuttakaan hyökkäysvirhettä. Tähän erään isännät napsivat myös viisi torjuntapistettä ja ässätilastokin komistui kahdella.

Myös kolmas erä eteni vahvasti Hurrikaanin komennossa, vaikka joukkueen syöttöpelaamisessa syntyi edelleen luvattoman paljon virheitä. Kun Daenan Gyimahin ja Santeri Välimaan yhteispeli meni jälleen askeleen verran eteenpäin, joutuivat savolaiset kolmannessakin erässä loimaalaiseen pesukoneeseen.

– Hurrikaani tykitti älyttömästi tänään. Kaverit Häyrinen ja Petty olivat kovassa tikissä, Savon päävalmentaja Timo Tolvanen ihmetteli pelin jälkeen.

Hurrikaanilla oli mahdollisuudet ottaa ottelusta kaikki kolme pistettä, mutta useampikaan ottelupallo ei tuottanut vielä tässä vaiheessa vielä tulosta. Neljännen erän lopussa Savo Volley onnistui kahdesti peräkkäin ja venytti ottelun viidenteen erään.

Lauantaisen ottelun tapaan Hurrikaanin pelirohkeus ja itseluottamus olivat viidennessä erässä rautaa. Vaikka savolaiset roikkuivat sitkeästi perässä, kotijoukkueen kova hyökkäystehokkuus (75 %) sinetöi kotivoiton. Päätöserässä Gyimah, Miika Haapaniemi ja Väinö Rahkon tilalle kesken ottelun vaihdettu Kasimir Vuorinen syöttivät ässän mieheen. Vuorisen ässä päätti ottelun.

Voitto ja kaksi pistettä riittivät nostamaan Hurrikaanin sarjakärkeen. Sitäkin tärkeämpää on kuitenkin se, että loimaalaiset näyttävät olevan täysin pysäyttämättömiä. Hurrikaani on kasvanut kauden mittaan joukkueeksi, joka pystyy nostamaan tasoaan tarpeen tullen.

– Hieno peli joukkueelta. Hiukan tehtiin liikaa syöttövirheitä, muuten pelasimme hyvin. Santeri pelasi hienon pelin, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa jakoi joukkueelle kiitosta amerikkalaiseen tapaan.

– Oli hiukan kuin pudotuspelifiilis. Kaksi kovaa peliä kolmeen päivään. Aamutreeneissä ei oltu ehkä ihan kirkkailla silmillä, mutta hienosti suoriuduttiin pelissä.

Greg Pettyä on hehkutettu tällä kaudella useasti, ja hän oli nytkin oli täysin pitelemätön. Pettyn isoin arvo joukkueelle on jatkopalloissa, joissa Välimaa luottaa amerikkalaiseen kuin vuoreen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän