Hurrikaanille iso päänahka

0

Lentopallo
Valtteri Arra
Valepa–Hurrikaani 2–3 (20–25, 14–25, 25–22, 25–13, 8–15).

Valepa Sastamala ja Hurrikaani-Loimaa tarjosivat viikon sisään toisen kerran jännitysnäytelmän. Viime lauantaina Loimaalla Hurrikaani voitti puhtaasti 3–0, mutta nyt Sastamalassa kotijoukkue polvistui vasta viiden erän taistelun jälkeen.
Hurrikaani aloitti ottelun vahvasti. Se riisui Valepan täysin aseista, mikä sai kotijoukkueen näyttämään paikka paikoin huonolta. Hurrikaani hyökkäsi erittäin tuhoisasti tehden kahteen ensimmäiseen erään vain yhden hyökkäysvirheen. Sen lisäksi syöttöpelaaminen oli rajua. Eetu Häyrisen johdolla loimaalaiset paukuttivat isäntien vastaanoton rikki, mikä vaikeutti Mikko Eskon passipelaamista.
– Ensimmäiset kaksi erää olivat meiltä ihan jäätäviä. Melkein voisi sanoa, että peli oli täydellistä, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa summasi.
Pitkän erätauon jälkeen roolit vaihtuivat. Nyt kuskin paikalle siirtyi Valepa. Kun isännät saivat syöttöpelaamisen kuntoon, myös vastaanottopelaaminen parani. Se toi Eskolle hyökkäysvariaatioita alkupeliä enemmän. Miro Leinonen kuritti vanhaa seuraansa peräti neljällä ässällä, ja sen lisäksi Gabriel Franca paukutti laidalta 11 pistettä. Vasta kolmannessa erässä myös hakkuri Urpo Sivula heräsi toden teolla peliin mukaan. Näiden ansiosta Hurrikaanin peli sekosi ja muuttui tehottomaksi. Välillä Kuoksa vaihtoi Greg Pettyn tilalle Väinö Rahkon, mutta mitään isoja pelillisiä muutoksia vaihto ei tuonut. Neljän erän jälkeen lähdettiin varsin mielenkiintoisissa asetelmissa illan viimeiseen erään.
Hyvän joukkueen merkki on se, että se pystyy mahalaskun jälkeen tavallaan selkä seinää vasten -tilanteesta nousemaan uudelleen. Hurrikaani teki sen tyylillä. Päätöserä oli loimaalaisilta ottelun tehokkain. Samalla Petty nosti uudelleen tasonsa alun tasolle, ja Häyrinen säesti amerikkalaista toisella laidalla mallikkaasti.
– Meillä pelaaminen on ollut tällä kaudella melkoista vuoristorataa. Aika lailla tänäänkin peli oli meidän tuttua pelaamista. Oli hyviä jaksoja, mutta sitten tehtiin paljon myös virheitä, Valepan passari Mikko Esko myönsi.
Vierasjoukkueen leirissä vierasvoitto otettiin helpottuneena vastaan. Kahden voitokkaan erän jälkeiset pari tappioerää eivät olleet optimaalinen tilanne lähteä viimeiseen erään. Mutta siinä joukkue osoitti erityisesti henkistä vahvuutta ja nappasi komennon kokeneemmalta joukkueelta.
Kun Daenan Gyimah oli taas askeleen parempi kuin viimeksi, alkaa loimaalaisilla olla tuloksellista tuhovoimaa nyt joka pelipaikalla.
– Tällainen peli kasvattaa joukkuetta paljon. Gyimahin käyttäminen hyökkäyspelissä on vielä vajaata. Voisimme käyttää miestä vielä enemmänkin, Hurrikaaniluotsi mietti pelin jälkeen.
Pitkää aikaa Hurrikaani ei voi vierasvoittoa nauttia, sillä jo maanantaina Loimaalle saapuu Savo Volley. Kaksi peräkkäistä voittoa viime kauden Suomen Mestarista on vahva näyte joukkueen kevätvireestä. Samalla Hurrikaani alkaa varmistelemaan ainakin runkosarjan kakkospaikkaa. Maanantain mahdollinen voitto nostaisi sen sarjan kärkeen.