Hurrikaanille kotivoitto Valepasta

0

Hurrikaani– Valepa 3-0 (25-21,25-23,25-15).

LENTOPALLO Lauantai- ilta Loimaan Liikuntahallissa tarjoili yli tuhannelle katsojalle lentopallokarkkia koko rahalla. Entisaikojen kestomenestyjät Hurrikaani- Loimaa ja Valepa Sastamala taistelivat sarjapisteiden lisäksi henkisestä yliotteesta ja runkosarjan voitosta. Ilta osoitti, että Hurrikaani on oikealla tiellä, kun runkosarja lähenee loppua. Vaikka keskiviikkona joukkue kompastui yllättäen Kokkolan Tiikereille, lauantaina se oli viritetty taisteluhurmokseen, jonka viime kauden Suomen Mestari Valepa sai kokea.

-Taas täytyy kiittää pelaajia, jotka olivat latautuneet hyvin otteluun, Olli Kuoksa kiitteli joukkuettaan.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli tasaista vääntämistä. Omilla syöttövuoroilla ei kumpikaan joukkue saanut kovinkaan paljon pisteitä aikaan. Siitä piti huolen vastaanottopelaaminen, mikä oli molemmilla joukkueilla vahvaa. Valepan libero Eetu Pennanen, joka myös palkittiin joukkueensa parhaana, puolusti kotijoukkueen hyökkäyksiä hyvin, mikä antoi vieraille mahdollisuuksia myös jatkopallopelaamisessa. – Kaksi erää pelattiin hyvää lentopalloa. Kolmannessa hävittiin Välimaan (Santeri) syöttöputkeen. Sitä ei voi hyväksyä, että kaveri teki leijasyötöllä näin monta pistettä, Pennanen tuohtui.

Pennasen lisäksi brasilialainen Gabriel Franca piti joukkuettaan mukana kamppailussa. Franca saldosi 16 pistettä 55% tehoilla. Tällä kertaa pelätty hakkuri Urpo Sivula (11pist. +3) ei onnistunut kiusaamaan Hurrikaania, vaan isännät onnistuivat pitämään Sivulan pihdeissä.

Vaikka kahdessa ensimmäisessä erässä nähtiin laadukasta kotimaista lentopalloa, Hurrikaani oli näissäkin erissä hiukan niskan päällä koko ajan. Eetu Häyrisen ja Greg Pettyn laitahyökkääminen oli vahvaa, minkä lisäksi kotijoukkue syötti taktisesti hyvin. Häyrisen iltaa komisti 15 pistettä ja peräti kolme torjuntaa. Petty puolestaan tykitti kaksi ässää ja kokosi illan korkeimman pistemäärän 17. – Ei tyydytä kaksi ensimmäistä erää, vaikka tasaista olikin. Hurrikaani oli näissä erissä aggressiivisempi ja puolusti paremmin. Meillä on edelleen tekemistä torjunta- puolustuspelaamisen kanssa, Valepan päävalmentaja Janne Kangaskokko tuskaili.

Harvoin joukkueiden välillä yksikään erä on niin selvä, kuin lauantaisen pelin kolmas erä. Tauolta parketille saapui päättäväinen ja rauhallinen kotijoukkue. Se repi erän puolivälissä Välimaan syöttövuorolla riittävän eron Valepaan, joka näytti tämän jälkeen alistuneen tappioon. Hurrikaani löysi koneesta vielä yhden lisävaihteen, ja vieraat näyttivät lopulta jopa täysin lamaantuneilta.

Kotivoitto ja kolme pistettä oli Hurrikaanilta Valepan tasoisesta joukkueesta loistava työnäyte. Sen pelaaminen oli läpi ottelun rauhallista ja se pysyi pelisuunnitelmassa kiinni. Kun Häyrisen ja Pettyn kaltaiset kokeneet pelaajat pystyvät nähdyn kaltaiseen pelaamiseen, nyky- Hurrikaania on Suomessa vaikea voittaa. – Tänään kulki vaihteeksi hyvin. Pari edellistä peliä on ollut itsellä hiukan heikompia, kotijoukkueen parhaana palkittu Häyrinen summasi. Häyrinen kiitteli illan yleisöä ja ottelutunnelmaa vuolaasti. – Loimaalla on aina hieno pelata, tänään erityisen mahtava tunnelma.

Alkavalla viikolla joukkueet ottavat revanssin, kun Hurrikaani matkaa ensi lauantaiksi Sastamalaan.