Hurrikaanille vuoden ensimmäinen kotivoitto

0

Hurrikaani – TUTO Volley 3-0 (25-20, 26-24, 25-17).

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaa aloitti viime viikolla kuluneen vuoden kahdella vierasvoitolla, ja lauantaina voittoputki kasvoi kotivoitolla TUTO Volleysta. Kotijoukkue hallitsi ottelua alusta saakka, toisen erän loppua lukuun ottamatta. Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa oli joukkueensa pelaamiseen tyytyväinen. – Kun aloittaa vuoden kolmella voitolla, ei ole tarvetta kaivella negatiivisia asioita.

Lauantaina Hurrikaani esitteli kotiyleisön edessä ensimmäisen kerran uuden keskipelaajansa Daenan Gyimahin, joka pelasi nyt kolmannen ottelunsa Hurrikaanin paidassa. Kanadalainen osoitti, että on pikkuhiljaa pääsemäsää kiinni joukkueen pelitapaan. Seitsemän pistettä ja kaksi torjuntaa on varsin kelpo suoritus viikon joukkueharjoittelun jälkeen. – Kyseessä on kova pelimies ja todella hyvä ihminen, Santeri Välimaa kuvaili uutta pelaajavahvistusta.

Ensimmäinen ja kolmas erä oli isäntien vahvaa hallintaa. Se onnistui aloitusruudussa rikkomaan TUTO Volleyn vastaanottoa sen verran, etteivät turkulaiset päässet optimaalisesti hyökkäämään. Hurrikaanin parhaana palkittu Välimaa rakensi tilanteita fiksusti ja monipuolisesti. Petty keräsi 12 pistettä ja Eetu Häyrinen kymmenen. Kauttaaltaan kotijoukkue onnistui tasaisesti. Peräti kahdeksan pelaajaa pääsi pisteille. – Meiltä tänään hyvä ja vahva peli. Ainoastaan toisen erän puolivälissä meille sattui musta hetki, passari summasi.

Toisessa erässä Hurrikaani hukkasi hetkellisesti 11-7 johtotilanteen. TUTO Volley pääsi Roope Keskinen pitkän syöttövuoron aikana ensin kaventamaan, sen jälkeen tasoittamaan tilanteen. Kun isäntien vastaanottopelaaminen sakkasi, onnistuivat turkulaiset pääsemään toisen erän lopussa aina eräpallotilanteeseen saakka, mutta omat virheet ja Hurrikaanin päättäväinen ja konemainen pelaaminen kaatoi jatkopalloilla turkulaiset. – Meillä oli kyllä toisessa erässä tilanne voittaa, mutta omia virheitä tuli aivan liikaa, TUTOn parhaana palkittu Lauri Lehtonen harmitteli.

Kun toinen erä lipsahti lievästä hallinasta huolimatta TUTO Volleyn hyppysistä, kolmannessa erässä joukkueelta loppui usko voittoon. Kolmas alkoi Hurrikaanin hallinnalla, eikä se missään vaiheessa luopunut johtoasemasta. Välimaan pitkä syöttöputki kasvatti joukkueen johdon viiteen pisteeseen, eikä ero sen jälkeen enää kaventunut. Lopussa Kuoksa vaihtoi aloitusseitsikossa olleet yleispelaajat Greg Pettyn ja Nooa Marttilan vaihtoon, ja laittoi kaksikon tilalle Kasimir Vuorisen ja Väinö Rahkon.

Vuoden ensimmäinen kotipeli osoitti, että loimaalaiset jatkavat vahvaa kautta. Joukkueessa ei tällä hetkellä ole heikkoa lenkkiä, vaan pelaajat suorittavat pelitavan mukaan. Alkava viikko sisältää kaksi peliä, Kalajoella se kohtaa Kokkolan Tiikerit ja lauantaina Loimaalle saapuu Valepa Sastamala.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän