Kataja Basket arvokkaaseen vierasvoittoon Bisonsista

0
Devon Goodman ajoi kovaa korille Katajan Sebastian Lindbergiä vastaan. Goodmanin onnistumiset olivat laiha lohtu, kun Kataja haki vieraspisteet Loimaan liikuntahallilta. Kuva: Sami Ala-Kleme

Miesten Korisliigassa Bisons Loimaa pelasi runkosarjan viimeisen kotiottelunsa lauantaina, kun vieraaksi saapui joensuulainen Kataja Basket. Ylempään jatkosarjaan paikkansa jo varmistanut vierasjoukkue haki pudotuspelien kotiedun kannalta arvokkaan vierasvoiton lukemin 85-95, Bisonsin jäädessä nuolemaan näppejään toistamiseen kauden keskinäisissä kohtaamisissa.

 

Pitkä bussimatka ei joensuulaisten jaloissa näkynyt, vaan vierasjoukkue oli etenkin ottelun ensimmäisen puoliajan läpi kentän energisempi joukkue. Molemmissa päädyissä aktiivisesti pelannut Kataja sai ottelun alkupuolella luotua vajaan kymmenen pisteen kaulan, mutta Bisons ei päästänyt vierailijoita sen pidemmälle karkumatkalle.

 

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Parhaimmillaan vierailijat pääsivät viidentoista pisteen etumatkalle toisella neljänneksellä, mutta Bisons taisteli itsensä peliin mukaan. Etenkin kolmannella jaksolla Bisonsin puolustuspelaaminen oli sellaisella tasolla, jota otteluiden voittamiseen vaaditaan. Bisonsin parhaana palkittu Devon Goodman (20p/5s) väläytteli myös nopeuttaan nostaen muutaman helpon korin kotijoukkueen helpotukseksi.

 

Hyökkäyspäässä loimaalaisten tuska kolmen pisteen heitoissa sen sijaan jatkuu. Joulukuussa syväjäähän mennyt kaukoheittopeli ei ole auennut vielä kalenterivuoden vaihduttua. Täksi kaudeksi Loimaalle saapunut Tiitus Kuukkanen avasi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hyökkäyspelaamisen takkuisuutta. ”Meidän tulisi saada hyökkäyspäässä etu luotua helpommin, jonka kautta saataisiin pallo liikkeelle ja parempia heittopaikkoja. Kataja sai tänään laadukkaampia heittopaikkoja enemmän kuin me saimme ja sitä kautta emme päässeet enää peliin mukaan”, Kuukkanen sanaili.

 

Bisonsin kausi jatkuu lauantaina 3. helmikuuta, kun joukkue matkustaa Kouvolan Kouvojen vieraaksi runkosarjan viimeiseen kamppailuun. Tämän jälkeen edessä on kymmenen ottelun mittainen intensiivinen jatkosarja, jossa Bisons kohtaa sijoilta 7. – 12. kunkin joukkueen kaksi kertaa, kerran vieraissa ja kerran kotona. Seuraavan kotiottelun päivämäärä ratkeaa runkosarjan viimeisen kierroksen jälkeen, kun on selvillä Bisonsin lopullinen sijoitus runkosarjassa.