Loimaalla jäätiin äänestysvilkkaudessa – seudulla äänestettiin ennakkoon silti viime presidentinvaaleja ahkerammin

0
Presidentinvaalien varsinainen vaalipäivä on ensi sunnuntaina. Kuva: LL arkisto.

LOIMAAN SEUDULLA jäätiin äänestysaktiivisuudessa valtakunnallisesta tasosta, Humppilaa lukuun ottamatta, kun presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys päättyi tiistaina.

Koko maan ennakkoäänestysaktiivisuus oli alustavien tietojen mukaan 44,0 prosenttia. Loimaalla se oli 41,3 ja Oripäässä 43,5 prosenttia. Ypäjällä äänesti ennakkoon 40,6 prosenttia äänioikeutetuista. Punkalaitumella osuus oli 38,2 prosenttia.

Humppilassa äänioikeuttaan on käyttänyt jo yli puolet, sillä siellä äänestysaktiivisuus nousi 52,4 prosenttiin.

Luvut tarkentuvat, kun rekisteriin lisätään muun muassa ulkomailla annetut ennakkoäänet.

Alueen kaikissa viidessä kunnassa naiset käyttivät äänioikeuttaan miehiä ahkerammin ennakkoäänestyksessä. Esimerkiksi Loimaalla eroa oli naisten hyväksi 328 äänen verran. Kaikkiaan Loimaalla on äänioikeutettuja 12 346 ja heistä 5 102 on nyt äänestänyt.

Seudun joka kunnassa äänestettiin ennakkoon aktiivisemmin kuin kuuden vuoden takaisen presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella.

Viime presidentinvaaleista ennakkoäänestysprosentti nousi Loimaalla 2,2 prosenttiyksikköä. Oripäässä nousua oli peräti 9,6 prosenttiyksikköä.

Ypäjällä äänestysprosentti kasvoi 2,5, Humppilassa 1,9 ja Punkalaitumella 4,5 prosenttiyksiköllä.

 

Juttuun on lisätty klo 10.15 maininta lukujen tarkentumisesta, kun rekisteriin lisätään muun muassa ulkomailla annetut ennakkoäänet. Lisäksi jutun alkuun on lisätty täsmentävä määre alustavista tiedoista.