Loimaan seudulla on kyselyn mukaan paras yrittäjäilmapiiri

0
Arkistokuva / TS / Marttiina Sairanen

LOIMAAN SEUTU Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen tuloksista käy ilmi, että yrittäjien talousodotukset ovat vain aavistuksen paremmat kuin viime vuonna.

Loimaan seudun yrittäjät arvioivat näkymänsä kuitenkin monia muita seutuja valoisammiksi kyselyn useassa eri kohdassa. Esimerkiksi yrittäjyysilmapiiriltään Loimaan seutu arvioidaan jo toista vuotta peräkkäin parhaaksi maakunnan seutukuntakohtaisessa vertailussa. Arviot yrittäjyysilmapiiristä ovat nousseet viime vuodesta.

Kuntakohtaisesti tarkasteltuna Loimaa sijoittuu kuudennelle sijalle kymmenen eniten vastauksia keränneen kunnan joukossa. Maakuntaennusteen mukaan yrittäjyysilmapiiri on parantunut Loimaalla selvästi muita enemmän. Parhaimmiksi kunniksi yrittäjyysilmapiiriltään arvioidaan Turun alueella sijaitsevat Lieto, Naantali ja Raisio. Perää pitää Salo, jossa ilmapiiri oli kuitenkin kohentunut viime vuodesta.

Loimaan seutu nousi kärkeen myös kunnan ja yritysten välistä yhteistyötä arvioitaessa. Loimaan seudun tuntumassa oli Turunmaa, kun taas heikoimmin pärjäsivät Vakka-Suomen ja Salon seudut, joissa arviot ovat kuitenkin parantuneet viime vuodesta.

Maakuntaennusteeseen osallistuneista yrityksistä 35 prosenttia kertoo luoneensa vuonna 2023 vähintään yhden uuden työpaikan ja näistä 60 prosenttia yhden uuden työpaikan. Seutukuntakohtaisessa vertailussa parhaat näkymät ovat Turunmaalla, jossa 35 prosenttia vastaajista arvioi luovansa tänä vuonna vähintään yhden uuden työpaikan. Loimaalla luku oli 28.

Liikevaihto-odotukset ovat parantuneet kaikissa muissa seutukunnissa paitsi Turun seudulla. Loimaan seudulla liikevaihto-odotusten saldoluku on parantunut seutukunnista eniten. Myös kannattavuusodotukset ovat kasvaneet Loimaan seudulla merkittävästi, mutta saldoluku jää edelleen negatiiviseksi.

Vuoden 2024 Varsinais-Suomen Maakuntaennusteen vastasi 685 Varsinais-Suomen Yrittäjien paikallisyhdistysten jäsenyritysten edustajaa. Loimaalta vastaajia oli 26.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän