Loimaan työttömyysaste oli valtakunnallista ja maakunnallista korkeampi viime vuoden lopulla

0
Varsinais-Suomen työllisyyskatsauksessa kerrotaan, että joulukuun aikana työttömien määrä nousee normaalivuosina selkeästi marraskuuhun verrattuna, mutta nyt työttömyys kasvoi normaalia enemmän. Kuvituskuva: LL arkisto.

LOIMAAN SEUTU Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Loimaalla 11,5 prosenttia joulukuun lopussa. Oripäässä vastaava osuus oli 8,6 ja Ypäjällä 8,7 prosenttia.
Loimaalla oli työttömiä työnhakijoita 762, joista lomautettuja oli 223. Avoimia työpaikkoja oli 90, joka oli 29 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.
Loimaan työttömyysaste oli joulukuussa korkeampi kuin maakunnan ja koko maan työttömyysaste. Varsinais-Suomessa työttömien työnhakijoiden osuus oli 10,3 prosenttia eli 0,9 prosenttiyksikköä suurempi kuin vuosi sitten. Valtakunnallisesti osuus oli 11,2 prosenttia.
Varsinais-Suomessa työttömien määrä oli pienempi ainoastaan neljässä kunnassa kuin vuotta aiemmin. Työttömyysprosentti oli korkein Turussa (13 %) ja matalin Ruskolla (4,8 %).
Seutukunnittain tarkasteltuna Loimaan seudun työttömyysaste oli 9,8 prosenttia joulukuun lopussa. Matalin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,5 %) ja korkein Salon seudulla (10,9 %).

 

Kaikkiaan Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli joulukuun lopussa 23 700 työtöntä työnhakijaa. Työttömien määrä nousi 2 700 hengellä edelliseen kuukauteen verrattuna.
Vuotta aiemmasta työttömien määrä on noussut 2 200 henkilöllä eli kymmenen prosenttia, kun koko maan työttömien määrä on noussut samassa ajassa 14 prosenttia. Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi tuhannella henkilöllä (42 %) verrattuna vuodentakaiseen.

 

Joulukuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla alueen työ- ja elinkeinotoimistossa 3 300 kappaletta eli vähemmän (-41 %) kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 12 100 kappaletta eli 43 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna joulukuun aikana 6 400 kappaletta, joista 3 400 oli uusia, joulukuun aikana avautuneita työpaikkoja. Näin uusia työpaikkoja tuli joulukuussa tarjolle 49 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.
Työllisyyskatsauksen mukaan tammikuussa työttömien työnhakijoiden määrä supistuu normaalivuosina kohtuullisen reippaasti joulukuuhun verrattuna.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän