Markku Jokisipilä odottaa ehdokkailta irtiottoja toisella kierroksella: ”Enää ei voi pelata vain varman päälle”

0
Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä odottaa ehdokkaiden ottavan toisella kierroksella selkeästi kantaa, kuinka aktiivinen Nato-jäsen Suomi on ja miten Venäjän hybridivaikuttamiseen vastataan. Jokisipilää haastattelee toimittaja Johanna Käkönen. Kuva: Juha Paju-Heikkilä.

Alexander Stubb (kok.) lähtee pienellä etumatkalla presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä ennakoi, että Stubb myös puhuttelee paremmin niitä äänestäjiä, jotka jäivät nyt ilman ehdokasta.

Kakkoskierrokselle vapautuu uudelleen jaettavaksi noin 1,5 miljoonaa ääntä.
– Yksi ratkaiseva tekijä on se, lähtevätkö Jussi Halla-ahon (ps.) kannattajat äänestämään toisella kierroksella, sanoo Jokisipilä videohaastattelussa maanantaiaamuna.
Stubb ja Pekka Haavisto (vy/vihr.) eivät enää voi pelata varman päälle, ja tässä Jokisipilä näkee mahdollisuuksia.

Jos videoikkuna ei näy yllä, katso video tästä.