Mikä meitä vaivaa?!

0
LL Arkisto/TS/Jaakko Viljanen

Parikymppinen aurakuski kertoi saaneensa kesken auraushommien tappouhkauksen Paimiossa, kertoi Turun Sanomat alkuviikolla. Valitettavasti aurakuskit saavat kuulla monenlaista, kuten jatkojutuista kävi ilmi.

Auraamattomuus ja mielipide-erot siinä, miten ja missä järjestyksessä tienoita kuuluu aurailla, saattavat ymmärrettävästi herättää ärsyyntymistä ja kiukkuakin. Niitä pitää kuitenkin jopa aurauksenkin suhteen purkaa ihmismäiseen tapaan ja vaikuttaa asioihin niin, että seuraavalla kerralla sujuisi paremmin.

Aina asiat eivät lähde heti muuttumaan, mutta harva palveluita tuottava taho tai yritys pitkään pystyy jatkamaan löperöä tapaa hoitaa asioita, jollei halua olla entinen palveluntuottaja.

Joskus on niinkin, että asioiden hoitamisen onnistuminen saattaa yksinkertaisesti olla kiinni määrärahoista tai työvoimasta. Onko aurauskalustoa tarpeeksi, ja mikä on tarpeeksi?

Sunnuntaina pidetään presidentinvaalien ensimmäinen kierros. Presidentti johtaa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa. Käyttäytymistavoillamme voi olla jopa turvallisuuspoliittisia merkityksiä ja kuuluvat ne arvojohtajankin tontille.

Pidäkkeetön raivoaminen kasvotusten tai viestivälineissä harvoin saa aikaan muuta kuin lisää raivoa ja pahaa mieltä. Ja valitettavasti raivolle antautuminen saa harkinnan haihtumaan ilmaan.

Sellainen taas ei ole omiaan luomaan luottamusta ja yhteishenkeä kanssaihmisten välillä. Ja niitä tässä(kin) maailmanajassa tarvittaisiin.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän