Olli Rehn uskoo Suomen vahvuuksiin

0
Olli Rehnin presidentinvaalikampanja piipahti maanantaina Jaskan Kahvilassa. Rehnin kampanja kiinnosti loimaalaisia niin paljon, että osa porukasta sai kuunnella kabinetin ulkopuolella.

Loimaa/Vesikoskenkatu Jaskan Kahvilan kabinettiin kannettiin maanantaina aamupäivällä kaikki talosta löytyneet tuolit, jotta presidenttiehdokas Olli Rehnin vaalitilaisuuteen saapuneet pääsivät kuulemaan Suomen Pankin pääjohtajan mietteitä.

– Tuodaan lisää penkkejä, niin tunnelma tiivistyy – kuten toivotaan, että vaalien loppumetreillä käy myös Ollin kampanjan osalta, Loimaan Keskustan Kuntayhdistyksen puheenjohtaja Pekka Ahokas veisteli.

Pekka Ahokkaan mukaan Rehnin keräämä väkimäärä pääsi hieman yllättämään tilaisuuden järjestäjät. Hänen mukaansa on kuitenkin mukavampi saada tupa täyteen, kuin jos esimerkiksi Heimolinnassa olisi paikalla 20 ihmistä.

– Oikein kiva tilaisuus ja onhan se rohkaisevaa, että tupa oli täynnä näin maanantaina aamupäivästä, Rehn kiitteli.

Puheessaan Rehn tiivisti presidentin tehtävät kolmeen pääkohtaan: Suomen ulkopolitiikan viisaaseen ja vakaaseen johtamiseen, arjen turvallisuudesta huolehtimiseen ja tasavallan arvojen puolustamiseen.

Rehn oli maailmanpolitiikan lisäksi huolissaan nuorten hyvinvoinnin ja oppimisen heikentymisestä. Suomella on kuitenkin paljon vahvuuksia, joiden varassa tullaan pärjäämään

– Meillä on vankkaa perusluottamusta ihmisten kesken, aika hyvin koulutettua ja osaavaa porukkaa ja meillä on yritteliäitä ja työtä pelkäämättömiä ihmisiä. Näiden vahvuuksien varaan meidän on hyvä rakentaa ja olen aivan varma siitä, että Suomen parhaat päivät ovat vielä edessäpäin.

– Suomalaiset voimme olla paitsi selviytyjä- myös menestyjäkansa. Kunhan meillä on kykyä uudistua ja pitää keskenämme yhtä, ja kunhan meidän ulkopolitiikkaamme johdetaan viisaasti ja vakaalla kädellä.

Viime viikolla Rehn piti Lapin, Kainuun ja Savon kiertueella noin 20 tilaisuutta. Varsinais-Suomessa kampanjointi jatkui maanantaina Liedon ja Paimion kautta Turun seudulle, ja päättyy Laitilassa järjestettävään Varsinais-Suomen vaalijuhlaan.

– Me on tehty hyvin positiivinen ja myönteinen kampanja, ja niin aiotaan tehdä loppuun saakka. Vastaanotto kampanjatilaisuuksissa on ollut oikein lämmin ja ihmiset ovat hyvin liikkeellä. Kansan kautta koukataan ja tähdätään toiselle kierrokselle. Tässä on kaikki saumat olemassa, Rehn uskoi.

Paikalle saapuneet ihmiset uskoivat Rehnin mahdollisuuksiin.

– On Rehn näistä vaihtoehdoista selkeästi paras. Hänellä on vahva osaaminen ulko-, talous- ja turvallisuuspoliittisissa asioissa, Jaakko Raikkonen listasi.

– Pitää uskoa, että kättelimme juuri tulevaa presidenttiä. Toki jos katsoo gallupeja, niin tähän voi olla vaikea uskoa, Hanna ja Paavo Rautavuori miettivät.

Rautavuoret tuumivat gallupien vievän ihmisiä taktikoinnin puolelle, jolloin ei välttämättä äänestetä omasta mielestään parasta ehdokasta, vaan huonointa ehdokasta vastaan. Rehniltä löytyy heidän mielestään valtavasti osaamista ja arvopohjaltaan Rehn on ehdokkaista mielekkäin.

– Mielestäni hyvin niinistömäinen ehdokas. Vakaa, eikä mitenkään harmaa, vaikka näin väitetään, Hanna Rautavuori summasi.