Jussi Halla-aho Loimaalla: ”Ongelmien ääneen sanomista ei pidä pelätä”

0
Loimaan Perussuomalaiset ry. järjesti hernekeittotarjoilun Prisman parkkipaikalla, jossa vieraili puolueen presidenttiehdokas Jussi Halla-aho.

LOIMAA Prisman parkkipaikalla oli lauantaina jonoa jo puoliltapäivin, kun Loimaan Perussuomalaiset ry. tarjoili hernekeittoa osana puolueen presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon vaalikiertuetta. Mukana oli myös valtiovarainministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra.

Loimaalla oltiin iloisia, että Halla-aho saatiin paikkakunnalle, sillä itsestäänselvyytenä sitä ei pidetty. Saviseudulle ehdokas saapui Forssasta ja jatkoi matkaansa Turun suuntaan.

– Yritämme oman ehdokkaan puolesta tehdä omalta osaltamme mahdollisimman paljon, miten pystymme auttamaan. Lisäksi se nostaa paikallisyhdistyksen arvoa, kun saamme puolueen pääveturit paikalle meitä katsomaan, täällä näyttäytymään ja kertomaan ihmisille asioista, Loimaan perussuomalaisten aktiivi Simo Rajamäki kertoi.

EHDOKAS Halla-aho kertoi kansalaisten esittäneen monia huolia, joiden ratkomisen edellytyksenä hän piti avoimuutta.

– Olen korostanut sitä, että presidentin ja kaikkien päätöksentekijöiden tärkein tehtävä on puolustaa suomalaisten turvallisuutta ja hyvinvointia. Se edellyttää sitä, että maailmantapahtumia pystytään tarkastelemaan realistisesti ja ettei ongelmia myöskään pelätä sanoa ääneen.

Halla-ahon mukaan keskusteluun nousivatkin paikallisten aiheiden lisäksi maailmanpoliittiset asiat sekä sellaiset teemat, jotka eivät suoraan liity presidentin toimialueeseen.

– Niistä odotetaan kannanottoja.

Halla-aho kokee, että ulko- ja turvallisuuspoliittisen johtamisen lisäksi presidentillä on vuorovaikutuksellinen tehtävä.

– Ihmiset yleisesti ajattelevat, että hänellä on tärkeä rooli myös kansalaiskeskustelijana ja arvojohtajana.

LOIMAALAINEN Merja Jämsen kuuluu perussuomalaisten paikallisyhdistykseen ja piti tärkeänä päästä paikalle tapaamaan ja tukemaan omaa ehdokastaan Vaaleja ja politiikkaa hän kertoi seuraavansa aktiivisesti, ja oma ehdokaskin on ollut jo pitkään selvillä.

– Halla-aho on paras Suomesta. Hän pitää Suomen kansalaisten puolta, että meillä olisi täällä kaikki hyvin. Myös arvomme kohtaavat hyvinkin paljon, eli että omista kansalaisista pidetään huolta eikä heitä jätetä pulaan missään kohtaan.

Kojonkulmalla asuva Reijo Sadonoja ihasteli Jussi Halla-ahon kannatuspipoa, mutta tyytyi hernekeittojonoon. Tilaisuuteen hän päätyi sattumalta kauppareissun yhteydessä.

– Halla-aho on erittäin sanavalmis, puhuu järkevää tekstiä ja vastaa kysymyksiin selkeästi eikä kierrellen ja kaarrellen. Hän on ainut, kuka pitää suomalaisten etua. Kun kuuntelee tenttejä, rahat on yleensä menossa jonnekin muualle kuin tavallisen suomalaisen ihmisen elämään.