Partioleirillä on varauduttu hyytäviin pakkaskeleihin

0
Kuura-talvileirillä on odotettavissa huomattavasti hyisemmät olosuhteet, kuin viime huhtikuussa järjestetyssä Savirallissa. Kuva: Lounais-Suomen Partiopiiri / Veeti Nurmi

Loimaa/Virttaa Torstaina käynnistyvä Lounais-Suomen Partiopiirin nelipäiväinen Kuura-talvileiri järjestetään suunnitellussa mittakaavassa. Leirille osallistuu noin 600 partiolaista, joista nuorimmat ovat kymmenvuotiaita seikkailijoita.

– Innokkain mielin leiriä on odoteltu. Edellisestä piirin talvileiristä on vierähtänyt jo pitkä aika ja nämä ovat aina ikimuistoisia tapahtumia, Kuuran viestintä- ja markkinointipäällikkö Wivi Teinilä kertoo.

Kovat pakkaset loivat uhkakuvia koko leirin toteutumiselle. Tiistaina Kuuran järjestäjien kokouksessa päätettiin, että leiri pidetään suunnitellusti, joskin kylmyyteen varautuminen vaatii vielä lisäpanostusta.

– Luvassa on erikoisvaativat olosuhteet. Normaalisti partiolaisille on järjestetty oma makuupaikka puolijoukkueteltassa, mutta nyt on lisätty lämmittelytelttoja, joihin pääsee vaikka kesken ohjelmankin lämmittelemään. Lämmintä juomaa on myös tarjolla koko ajan.

Myös tiedottamista leirille osallistuville on lisätty ihan pukeutumisvinkkejä myöden. Turvallisuustiimin kokoa on myös kasvatettu, sillä niin sanotusti ”mansikkana” hohtavat kamiinat telttojen lämpölähteinä vaativat tarkkuutta.

– Turvallisuus on yksi tärkeimpiä aspekteja järjestelyissä. Tarkoitus leirillä on kuitenkin pitää hauskaa, eikä vain selviytyä.

Virttaan Eräveikkojen majan ympäristössä järjestettävällä leirillä on Teinilän mukaan luvassa innostavaa ja hauskaa tekemistä kaikille partiolaisille. Alkuperäinen vapaaehtoisten määrä riittää hänen mukaansa kattamaan myös lisääntyneiden kipinävuorojen tarpeet. Osallistujilta on tullut paljon kyselyitä järjestäjien varautumisesta kylmyyteen, mutta poisjääntejä Teinilän mukaan on tullut vain muutamia.

– Ennakkoon pelkona oli, että onko lainkaan lunta, mutta nyt ainakin saadaan leireillä ihan kunnollisissa talvikeleissä.

Louinais-Suomen Partiopiirin toiminta-alue käsittää Varsinais-Suomen ja Satakunnan maakunnat. Piirin alueella toimii yli 120 lippukuntaa, joissa jäseniä on yhteensä noin 11 000.