Pohjanmaalaiset Bisonsia parempia

0
Yksi syyskauden timanteista, Isaac Davidson ottelussa Kobria vastaan. Davidsonilla ja Bisonsilla on paljon pohdittavaa, miten joukkueen kolmen pisteen heittämisen ympärillä oleva kipsi saadaan rikottua. Kuva: Anu Vuorinen

Bisons Loimaa – Lapuan Kobrat 76–88.
Karhu Basket – Bisons Loimaa 89–69.

Miesten Korisliigassa Bisons Loimaa aloitti uuden vuoden kahdella pohjalaisia vastaan käydyllä kamppailulla. Tulos jäi haluttua laihemmaksi, kun molemmista otteluista merkattiin Bisonsille tappiot. Se joutui pelaamaan molemmat ottelut ilman joukkueen puolustuksen avainpelaaja DeVante Brooksia, joka loukkasi nilkkaansa ennen vuodenvaihdetta ottelussa Pyrintöä vastaan.

Keskiviikkona 3. päivä Loimaan liikuntahalliin saapui vierailemaan Lapuan Kobrat. Vireällä jalalla ja hyvällä energialla otteluun saapunut biisonilauma karkasi ensimmäisellä neljänneksellä jo 11 pisteen karkumatkalle, mutta kobrat luikertelivat otteluun mukaan muun muassa Juho Lehtorannan kahden tärkeän kolmen pisteen onnistumisen myötä.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan hyvin tasainen, jossa lopullinen ero syntyi vasta päätösneljänneksellä. Lapualaiset saivat kierrättää vaihtorulettiaan hieman loimaalaisia paremmin, jonka takia vierailijoilla oli ottelun loppuun paremmin kuteja jäljellä. Ottelun erikoisuutena voidaan pitää levypallolukemia. Ensimmäisellä puolikkaalla kotijoukkue dominoi levypallopeliä Dylan Painterin (22p/10l) johdolla, kun taas toisella puoliajalla, Bisonsin mentyä paikkaan, vieraat hakivat lukuisia hyökkäyslevypalloja saaden useampia korintekoyrityksiä. Isäntien heikko kolmen pisteen heittäminen sai jatkoa, kun he osuivat kaaren takaa ainoastaan 26 prosentin tarkkuudella. Loppulukemat kirjattiin lapualaisten eduksi 76–88.

NELJÄNNEN pelinsä kahdeksaan päivään pelannut loimaalaisryhmä suuntasi perjantain paukkupakkasissa kohti Kauhajokea, jossa rajusti muuttunut isäntä Karhu Basket löysi lääkkeet Bisonsin vahvan sisäpelaamisen tyrehdyttämiseksi. Vielä ensimmäisen neljänneksen isäntien kyydissä pysynyt biisonilauma ei pystynyt enää toisesta kympistä alkaen vastaamaan heidän intensiteettiinsä, vaan kärsi tappion lopulta lukemin 89–69.

Bisonsin päävalmentaja Juri Heinämäki otti perjantain tappiosta ison osan omille harteilleen, soimaten itseään muun muassa liian vaikean pelisuunnitelman luomisesta vain yhden kokonaisen välipäivän jälkeen.

– Tästä tappiosta menee iso osa omaan piikkiin. Lähdimme sekoittamaan liikaa paikkapuolustusta ja sitä kautta menetimme ottelun alussa olleen intensiteettimme. Meillä oli tiukka kahdeksan päivän putki, mutta tulimme silti otteluun hyvin energisinä ja latautuneina. Toisella puoliajalla kamppailimme Karhun kanssa tasapäin, joskin ero oli ehtinyt venähtää jo 20 pisteen tuntumaan.

Perjantain ottelussa Bisonsin parhaana palkittiin Devon Goodman (18p/3l), joka aiheutti nopeudellaan isoja haasteita Karhu Basketille etenkin ottelun alkupuolella. Ilahduttava asia oli myös Eemeli Hollon kolme onnistumista kaaren takaa muutaman hankalan ottelun jälkeen. Hollo ei kuitenkaan yltänyt aivan samaan lentoon kolmen pisteen heitoissa kuin Karhu Basketia edustava Loimaan Korikonkareiden kasvatti Oliver Kandén (18p/2l), joka rankaisi biisonilaumaa peräti kuudella kolmosellaan.

Bisons saa nyt palata syksyltä tuttuun ottelutahtiin, kun seuraavan kerran punanutut nähdään parketilla perjantaina 12. tammikuuta ottelussa BC Nokiaa vastaan. Bisonsin kahteen Suomen mestaruuteen luotsanneen Greg Gibsonin Nokia on ollut yksi kauden ehdottomia valopilkkuja ollen tällä hetkellä sarjassa toisena. Nokia antoi myrskyvaroituksen edellisessä ottelussaan kaataen sarjakärki Helsinki Seagullsin kotiparketillaan.

Loimaalaiset toivovat Brooksin palaavan kokoonpanoon jo seuraavaan otteluun, mutta varmuutta asiasta ei ole.