Sallila Sähkönsiirron verkkopalvelumaksut nousevat

0
Yhtiö kertoo tiedottavansa hintojen korotuksesta vielä suoraan asiakkaille. Kuva: LL arkisto / Pasi Salo.

LOIMAAN SEUTU Sallila Sähkönsiirto oy korottaa sähkön verkkopalvelumaksuja keskimäärin 7,5 prosenttia maaliskuun alusta lähtien.

Korotus kohdistuu pääasiassa perusmaksuihin ja osin tehomaksuihin. Korotus vaihtelee tyyppikäyttäjittäin ollen 7,0 ja 7,9 prosentin välissä.

Yhtiön tiedotteessa kerrotaan, että korotusten jälkeenkin alueen keskimääräiset siirtohinnat sijoittuvat valtakunnallisesti keskitason vaiheille. Edellinen korotus siirtohintoihin tehtiin kolme ja puoli vuotta sitten.

Hinnankorotusten taustalla ovat yleinen investointikustannusten nousu ja Sallila Sähkönsiirron verkkoon kohdistuneet hajautetun tuotannon voimakkaan kasvun vaatimat verkon vahvistamistoimet. Energiamurroksen myötä muuttuva jakeluverkko vaatii myös jatkuvaa kehittämistä, ylläpitoa ja investointeja.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Sallila Sähkönsiirto huomioi toiminnassaan toiminta-alueensa ja sen toimijat noudattaen maltillista hinnankorotuslinjausta. Tästä kertoo myös Energiaviraston määräämän valvontamallin mukainen jakeluverkosta saatavan tuoton alijäämäisyys. Kuluneen valvontajakson aikana Sallila Sähkönsiirrolla olisi ollut mahdollisuus periä enemmänkin verkkopalvelumaksua.

Toimitusvarman verkon rakentamisessa Sallila Sähkönsiirto on edennyt 67 prosentin kaapelointiasteeseen. Samalla toimitusvarmuutta parannetaan edelleen jakeluverkkoon tehtävillä lisäinvestoinneilla. Esimerkiksi mittarointiprojektin yhteydessä vaihdettavat uudet mittarit mahdollistavat entistä paremman ja nopeamman pienjännitevikojen paikallistamisen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän