Samaa pankkia Salosta Loimaalle saakka? Lounaismaan ja Lounais-Suomen Osuuspankit tunnustelevat yhdistymistä

0
Arkistokuva: TS/Jori Liimatainen

Lounaismaan ja Lounais-Suomen Osuuspankkien hallitukset ovat aloittaneet tunnustelut pankkien mahdollisesta yhdistymisestä. Hallitukset näkevät tarpeelliseksi selvittää, kykenisikö isompi pankki vastaamaan paremmin toimintaympäristön muutoksiin, sääntelyn vaateisiin ja kasvaviin asiakastarpeisiin.

Lounaismaalla on konttorit Salossa, Forssassa, Kiikalassa, Perniössä, Perttelissä ja Somerolla, Lounais-Suomen OP:lla Paimiossa ja Loimaalla.

Tunnustelu on pankkien mukaan vapaaehtoinen ja vapaamuotoinen prosessi. Tarkoituksena on tutkia parhaat vaihtoehdot asiakkaiden palvelutarpeiden tyydyttämiseksi pitkällä aikavälillä. Pankit kertovat tiedotteessaan, että tunnustelussa kertyvät tiedot, näkemykset ja tulevaisuuskuvat voivat myöhemmin johtaa esitykseen pankkien yhdistymisestä. Tästä pankkien hallinnot päättävät tarvittaessa myöhemmin.

– Pankkeihin kohdistuvat sääntelyvaateet lisääntyvat jatkuvasti ja tämä ohjaa meidät hakemaan leveämpiä hartioita. Haluamme keskittyä nykyistä enemmän palvelemaan asiakkaita. Yhdistymisen myötä uudella pankilla olisi vahvempi kyky sekä toimia sääntelyn mukaisesti, että valmentaa asiakkaita tekemään parempia taloudellisia valintoja. Pankkien yhdistyminen olisi siis ennen kaikkea asiakkaiden etu, OP Lounais-Suomen hallituksen puheenjohtaja Tuomas Heikkilä sanoo.

– Tulevaisuuden toimintaedellytysten tarkastelu on osa hallituksen vuosittaista ja jatkuvaa strategiatyötä. Lounaismaan ja Lounais-Suomen Osuuspankit ovat toiminnallisesti ja asiakaskunnaltaan samankaltaiset. Myos maantieteellinen sijainti on läheinen, joten tunnustelut näiden kahden pankin mahdollisesta yhdistymisestä on luontevaa aloittaa, OP Lounaismaan hallituksen puheenjohtaja Hannu lsotalo sanoo.

– Kumpikin pankki on taloudellisesti erittain hyvässä kunnossa. Mahdollisen yhdistymisen tavoitteena olisi luoda entistäkin vahvempi pankki tukemaan paikallisten yritysten ja koko alueen elinvoimaisuutta. Uudistuva ja vetovoimainen pankki toisi hyötyjä sekä asiakkaille, henkilöstolle että koko alueelle, OP Lounaismaan toimitusjohtaja Jouni Hautala toteaa.

– Perustehtävämme mukaisesti paikallisuus ja kestävä taloudellinen menestys, turvallisuus ja hyvinvointi olisivat keskiössä jatkossakin kaikessa toiminnassamme. lsompi pankki tarjoaisi asiakkaille kaikki palvelut saman katon alta. Pankkien nykyinen konttoriverkosto kattaa laajasti koko toimialueen, ja siihen ei ole tarvetta tehdä muutoksia, OP Lounais-Suomen toimitusjohtaja Markku Pelkonen kertoo.

Lähtökohtana keskusteluille on, että pankkien nykyinen henkilökunta jatkaa vanhoina työntekijöinä uudessa pankissa.

– lsompi pankki tarjoaisi henkilökunnalle enemmän erilaisia kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja. Mahdollisessa yhteisessä pankissa koko toimialue on meille arvokas ja vaalittava, pankeista todetaan.

Pankkien hallintoneuvostot ja edustajistot käsittelevät asiaa kevään kokouksissaan ja sen jälkeen hallitukset päättävät edetäänkö asiassa. Mikäli hallitukset esittävät pankkien yhdistymistä, niin lopullisen päätöksen tekee molempien pankkien edustajistot.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän