Saneeraus sulkee hetkeksi K-marketin ja lihapuodin ovet Turuntiellä

0
K-market Turuntien kiinteistössä alkaa mittava saneeraus, jonka vuoksi ovet suljetaan huhtikuun alkuun saakka. Kauppiaspari Maija ja Jaakko Rautakorpi sanovat tyhjennysmyynnin alkavan tammikuun 15. päivä. (Kuva: Sari Holappa)

LOIMAA/TURUNTIE Keskustassa sijaitseva K-market Turuntie ja samassa rakennuksessa toimiva lihaliike Loimaan puoti pistävät ovensa hetkeksi säppiin, kun kiinteistössä aloitetaan mittava saneeraus. K-marketin kauppiaspari Maija ja Jaakko Rautakorpi kertovat, että kaikki muu menee uusiksi paitsi ulkoseinät. Ovet sulkeutuvat viimeistään sunnuntaina 21. päivä tammikuuta.

– Tyhjennysmyynti alkaa maanantaina 15. päivä, ja olemme auki sunnuntaiseen saakka tai niin kauan kuin tavaraa riittää.

Loimaan puodin Mikko Tiainen puolestaan suunnittelee sulkevansa lihatiskinsä viimeistään perjantaina, mutta palvelee yritysasiakkaitaan saneerauksen ajan normaalisti.

SIJOITUSYHTIÖN omistamaan ja 1980-luvun alussa valmistuneeseen kiinteistöön piti tulla remontti alun perin jo joitakin vuosia sitten, mutta maailmantilanteet sekoittivat suunnitelmat. Jaakko Rautakorpi kertoo, että uudistuksen jälkeen myymälän puolelle saadaan puolitoistakertainen määrä neliöitä.

– Kun niitä on ollut nyt noin 400, jatkossa on yli 600.

Suuremmat tilat mahdollistavat laajemman valikoiman, ja erityisesti tuoretuotteet kuten valmisruoat, leipä, maitotuotteet, lihat sekä hedelmä- ja vihannespuoli kasvavat.

– Myös mukaan otettavat eväät lisääntyvät jatkossa.

Uusitussa kiinteistössä on helpompi ottaa huomioon myös esteettömyys. Lisäksi Maija Rautakorpi sanoo, että esimerkiksi kaikki laitteet uudistetaan. Luvassa on muun muassa hybridikassa, joka muuntautuu tarvittaessa sekä palvelu- että itsepalvelukassaksi.

– Ja saamme myös uuden pullonpalautuskoneen, hän nauraa ja viittaa vanhaan murheenkryyniin, joka ei ole toiminut ilman henkilökunnan apua.

Lihapuodin Tiainen kertoo toiminnan jatkuvan saneerauksen jälkeen lähes entiseen malliin.

– Ainoastaan oheistuotteet kuten mausteet tulevat vähenemään.

VAIKKA keskustan liike sulkeutuu nyt joksikin aikaa, Rautakorvet sanovat K-market Korintin ja Hirvikosken palvelevan normaaliin tapaan. Myös kotiinkuljetukset hoituvat entiseen malliin, ja tilaukset voi jättää joko sähköpostilla tai puhelimitse.

– Lisäksi laajennamme Korintin aukioloaikoja remontin ajaksi.

Kun ovet taas aukeavat pääsiäisen jälkeen huhtikuun alussa, Jaakko Rautakorpi lupaa, että kauppa on nykyaikainen, viihtyisä ja siellä on helppo asioida.

– Keskustan liikkeelle on myös kova tarve, sillä on paljon sellaisia, jotka eivät pääse isoille marketeille, Maija Rautakorpi vielä toteaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän