Tasainen derby päättyi AU:n tappioon

0
AU oli voittanut neljä edellistä kertaa TPK:n, mutta nyt voittoputki katkesi. Tuomas Happonen ja Jouni Virta etualalla. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Futsal-Liiga

TPK – AU 5-3 (2-3)

Alastaron Urheilijat otti mittaa Turun Pallokerhosta lauantaina Turun Samppalinnassa. Futsal-Liigan Varsinais-Suomen derby päättyi ärsyttävään tappioon maalilukemin 5-3.

Ensimmäisellä jaksolla tehtiin maaleja vuorotahtiin, ja ottelun alkupuoliskoa vienyt AU siirtyi johtoon, kun Mikke Louhela ampui yksinkertaisesta vapaapotkukuviosta sisään. Maalin syötti Tuomas Happonen, joka saavutti tuolla pinnalla 50 tehopisteen rajapyykin liigaurallaan.

TPK:n tasoitus oli todella onnekas, kun Luiyi Laguirren vinoon mennyt laukaus kimposi AU:n puolustajan rinnasta omaan maaliin. Aake Alisaari vei alastarolaiset äkkiä uudelleen johtoon, kun nopea vastahyökkäys tuotti tulosta.

Peli oli aaltoilevaa, ja kotijoukkueen tasoitus nähtiin kulmapotkusta, jossa AU-puolustus hiukan nukahti. Pukukoppiin siirryttiin AU:n yhden maalin johdossa, kun Louhela iski iltapäivän toisensa komealla laukauksella takakulmaan.

Toinen jakso jatkoi tasaista menoa, mutta AU:n maalihanat tyrehtyivät. Hyvistäkään paikoista ei saatu maaleja, ja pakko kehua myös vastustajan maalivahdin otteita, jotka paranivat selvästi toisella jaksolla. TPK iski kaksi maalia nopeaan tahtiin ja AU joutui ottelussa ensimmäistä kertaa takaa-ajajan asemaan. Kun peliä oli viisi minuuttia jäljellä, niin valmennusjohto otti aikalisän ja välittömästi lentävän maalivahdin käyttöön.

Pyöritys toi pari potentiaalista yritystä, mutta tällä kertaa omissa soi yhden heikomman kokeilun seurauksena. Vastustajan maalivahti sai poimittua korkean toimituksen käsillään kiinni, jonka jälkeen hän ampui lentopotkulla pelivälineen AU:n tyhjään maaliin. Tehottomien loppuminuuttien seurauksena, AU:n oli tyytyminen tappioon todella tiukan taistelun jälkeen.

Vastustaja sai tällä kertaa valitettavan pienellä vaivalla muutaman maalin. Tällaisessa pelissä ei saisi mitenkään antaa ”kaverille” kahta maalia kulmapotkuista. Voittomaali syntyi puolestaan huolimattoman purun irtopallosta, joten kyllä päästetyt maalit jättivät tällä kertaa paljon jossiteltavaa. Pelillisesti AU ei ollut tippaakaan perässä, mutta lisää jämäkkyyttä ja ripaus onnea puolustuspäässä olisi tarvittu. Taistelusta homma ei jäänyt kiinni, kuten ei kertaakaan tällä kaudella.

Tappio ei muuttanut AU:n tilannetta sarjataulukossa. Joukkue on edelleen ajojahti päällä katseet eteenpäin suunnattuna. Nyt on vain yksi peli vähemmän aikaa loppukirille. GFT huohottaa takana niskaan, mutta viimeinen pudotuspelipaikka ja muut turvalliset sijat ovat vain parin voiton päässä. Seuraavaksi AU lähtee tulevana viikonloppuna makselemaan kalavelkojaan Valkeakoskelle.