Tiikerit Hurrikaania parempi Kalajoella

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Ville Kankare.

Kokkolan Tiikerit–Hurrikaani 3–1 (16–25, 25–20, 25–18, 25–18).

LENTOPALLO Kokkolan Tiikerit isännöi Hurrikaani-Loimaata poikkeuksellisesti Kalajoella pelatussa ottelussa. Kauden kaksi edellistä ottelua Hurrikaani oli voittanut selvästi, ja alku näytti keskiviikkonakin lupaavalta. Avauserän voiton jälkeen päävalmentaja Olli Kuoksa teki pelaajavaihtoja, minkä johdosta Tiikerit pääsi peliin mukaan ja voitti kolme seuraavaa erää.

– Sovimme Lönen (apuvalmentaja Juha Lönnqvist) kanssa viikolla, että jos voitamme ensimmäisen erän, vaihdetaan yleispelaajat. Yleensä tällaisissa tapauksissa annetaan avaimet vastustajalle, kuten tänään kävi. Mutta, me tarvitsemme tällaisia vaikeuksia, jos haluamme olla keväällä mestareita, Kuoksa kommentoi.

Hurrikaani marssi ensimmäisessä erässä suvereeniin erävoittoon ollen pelin jokaisella osa- alueella vahva. Greg Petty paukutti pisteitä laidasta ja syöttöruudusta, minkä lisäksi torjunta- ja hyökkäyspelaaminen oli mallikasta. Santeri Välimaa juoksutti vastustajan torjuntaa, joka ei ehtinyt kovin montaa kertaa rakentamaan kunnon torjuntaa Hurrikaanin eteen.

Kun voitokkaan ensimmäisen erän jälkeen joukkue vaihtoi Kuoksan ja Lönnqvistin suunnitelmien mukaan Pettyn ja Nooa Marttilan tilalle Väinö Rahkon ja Kasimir Vuorisen, ottelun kulku muuttui. Pelaajavaihtojen syyksi sitä ei voi laittaa, vaan Tiikerit myös nosti pelillistä tasoaan huomattavasti. Eniten isännät petrasivat syöttö- ja hyökkäyspelaamista. Vaikka hakkuri Oskari Keskinen (13pist. +7) ei onnistumisilla juurikaan juhlinut, kapteeni Antti Leppälän (15pist. +14) johdolla Tiikerit otti kuskin paikan.

Mikko Keskisipilän suojatit pelasivat kolmessa viimeisessä erässä hyvää lentopalloa. Joukkue teki koko ottelussa vain yhden suoran hyökkäysvirheen ja samalla myös vastaanottopelaaminen rauhoittui. Vieraille tapahtui pitkän erätauon jälkeen juuri päinvastainen reaktio, vaikka Petty ja Marttila tulivat kentälle takaisin.
– Minulle on aivan sama, ketä meillä pelaa. Lähden aina voittamaan erää ja ottelua, Välimaa tykitti. Passari myönsi, että ensimmäisen erän jälkeen joukkue ei saanut oikein mitään aikaan.
– Hävittiin kolmessa viimeisessä erässä hiukan jokaisella osa-alueella.

Kovin pitkään vierastappiota ei Hurrikaani ehdi murehtia, sillä seuraava peli on jo lauantaina. Loimaalle saapuu Valepa Sastamala, ja luvassa on yksi kevätkauden mielenkiintoisimmista kamppailuista.
– Toivon, että pelistä tulee oikein perinteinen Hurrikaanin ja Valepan kamppailu. Paljon tunnetta, laadukasta lentopalloa ja mökki täyteen katsojia, Välimaa heitti toiveen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän