Trukkien valmistusta siirrettiin Loimaalta Toijalaan

0

LOIMAA Meclift-trukkeja myyvä Mecalift oy on keskittänyt tuotantoaan ja siirtänyt koneidensa valmistuksen Toijala Works oy:lle Toijalaan. Valmistus on siirretty Toijalaan Lännen Tractors oy:n tehtaalta Hirvikoskelta ja Tampereen Konepajat oy:n tehtaalta Ylöjärveltä.

Mecaliftin toimitusjohtaja Janne Kalliomäki perustelee muutosta yhtiöiden tiedotteessa muun muassa tuotannon tehostamisella ja sen keskittämisellä lähemmäs Tampereella sijaitsevaa pääkonttoria.

Lännen Mce Group säilyy edelleen Mecaliftin omistajana 40 prosentin osuudella.

– Me Mecaliftin omistajana haluamme tukea yhtiön kasvua ja arvonnousua ja siksi nyt tehty ratkaisu oli luonteva myös meille. Olemme Lännellä jo aiemmin tehneet päätöksen teollisen rakenteemme kehittämisestä niin, että Lundberg-ympäristönhoitokoneiden tuotanto siirtyy Ruotsista Loimaan tehtaallemme. Osana tätä rakennemuutosta keskitymme jatkossa konsernin omien tuotteiden Lännen, Lundberg ja Watermaster valmistukseen Loimaalla. Mecliftin tuotannon siirtäminen Toijala Worksille oli looginen jatkumo tälle muutokselle, Lännen Mce Groupin ja Mecaliftin hallituksen puheenjohtaja Timo Huttunen kommentoi.

Ensimmäinen 18-tonninen trukki on jo tuotannossa Toijalan tehtaalla ja lähtee helmikuun loppuun mennessä asiakkaalle. Uudessa tehtaassa aloitellaan myös ensimmäisen 42-tonnisen koneen kokoonpanoa, sen toimitus on Kanadaan vielä ennen kesälomakautta.

Viime vuoden aikana trukkeja toimitettiin asiakaskäyttöön muun muassa Yhdysvaltoihin, Saksaan, Hollantiin, Bangladeshiin, Singaporeen ja Brasiliaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän