Uusi vuosi, tutut toiveet

0
Jane ja Alissa tähtäsivät uuteen vuoteen tähtisateessa.

– Rauhaa, tällä hetkellä, Eili Hellsten-Laaksonen Ypäjältä vastaa ensimmäisenä, kun perheeltä kysyy, mitä he toivoisivat uudelta vuodelta.

– Meinasin sanoa ihan samaa, puoliso Jukka Laaksonen pohtii, kun aaton paukkupakkasessa odotellaan Loimaan kaupungin uudenvuodenjuhlallisuuksia torilla.

Rauha saisi tulla koko maailmaan ja yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä he toivovat tänne lähiseudullekin niin ihmisten kuin vaikkapa kuntien ja muidenkin tahojen välille.

– Kaikki kumminkin tarvitsevat toisiansa.

Jukka Laaksonen miettii, että palveluita ja harrastuksia on kunnissa esimerkiksi kaikissa vähän erilaisia, ja hyvä niin.

Parempaa uutta vuotta, he muotoilevat toivotuksensa.

– Terveyttä ja voimia – ja nuorisolle jaksamista, Eili Hellsten-Laaksonen viittaa niin perheen nuoriin Auroraan ja Aleksanteriin kuin kaikkiin muihinkin.

Perheen uudenvuodenjuhlinnan perinteisiin kuuluu ilotulitus.

– Monena vuonna ollaan jo käyty täällä Loimaalla sitä katsomassa. Vuosi sitten oltiin kyllä Forssassa, kun siellä oli kaupungin 100-vuotisjuhlien ilotulitus.

Knuutiloiden perhe on tullut kyläreissullaan seuraamaan ilotulitusta Lopelta ja rauha on heidänkin toiveissaan.

– Jos sodat vähenisivät, voisi olla levollisemmin mielin.

Loimaalta kotoisin oleva Sami Knuutila sanoo odottavansa positiivisempaa vuotta ja rauhallisempaa maailmantilannetta, ja Annika Knuutila kuittaa vierestä, että samoin.

Sotealalla työskentelevänä hän sanoo myös toivovansa, että alan asiat saataisiin kuntoon.

– Että ihmiset pääsisivät hoitoon, kun on heillä on hoidon tarve.

Loimaan seudulta he eivät vierailijoina keksi oikein mitään muutettavaa.

– Vierailijan näkökulmasta katsottuna täällä on kaikkea.

 

Heidän mukaansa lasten kanssa voi seudulla tehdä monenlaista ja harrastusmahdollisuuksia näyttää olevan uimahallista lähtien.

– Terveyttä, Liisa Räsänen sanoo ensimmäisenä odotuksista ja toiveista alkavalle vuodelle niin omaa perhettä kuin vähän kaikkia koskien.

Perheen tyttäristä vanhimmat Alissa ja Jane eivät malttaisi odottaa ensi vuoteen ainakaan sädetikkujensa kanssa, vaan toivovat vanhemmiltaan, että ne voisi sytyttää mieluummin heti kuin vasta myöhemmin.

Tähtisadetta odotellessa Alissa esittelee vielä rattaissa tuhisevan pikkusiskonsa 8 kuukauden ikäisen Novan ja kertoo, että tällä on jo monta hammasta – ehkä siis toivomme, että niitä tulee vuonna 2024 lisää!

Räsäsen perheen äidillä on vieno toive myös matkasta.

– Jos pääsisi ulkomaille ensi kesänä, hän haaveilee ja kertoo, että edellisenä kesänä oltiin ulkomailla ensimmäistä kertaa.

– Ihan Euroopassa olisi tarkoitus pysyä.

– Täällä tuntuu olevan kaikkea ja kaikki toimii. Kaikenikäiset otetaan huomioon ja on tapahtumia.

Liisa ja Patrik Räsänen toivovat, että Loimaan seutu ja Suomi pysyisivät jatkossakin rauhallisina paikkoina.

– Sota on pelottava asia, sitä ei toivo kenellekään, Liisa Räsänen pohtii ja kertoo, että lapsilta perheessä pyritään sotaa ja muita ikäviä uutisia piilottamaankin.

Hän haluaakin muistuttaa heille ihan muuta.

– Meillä on kaikki hyvin.