Hurrikaanin viikonlopun vieraspeleistä voitot kotiin

0
Kuva: LL / Arkisto

KyKy–Betset – Hurrikaani 2–3 (23–25, 25–18, 25–21, 22–25, 18–20).
Tiikerit – Hurrikaani 0–3 (19–25, 22–25, 19–25).

Hurrikaani–Loimaa aloitti kevätkauden lentopallon Mestaruusliigassa kahdella vaativalla vieraspelillä. Lauantaina vastassa oli sarjataulukon kuudes KyKy–Betset ja sunnuntaina vastaan asettui sarjassa neljäntenä oleva Kokkolan Tiikerit. Lauantain ottelu Kyyjärvellä oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun saakka. Voittaja saatiin selville vastan viidennen erän jatkopalloilla, joissa ratkaisijaksi nousi Hurrikaanin Miika Haapaniemi. Ensin Haapaniemi nappasi torjunnalla joukkueelleen ottelupallopisteen, jonka jälkeen mies marssi syöttöruutuun. Kun aloitussyöttö painui ässänä kyyjärveläisten kenttään, loimaalaisten voitontanssi sai alkaa.

– Tänään hyökättiin hyvin. Oma syöttöpelaaminen ei kyllä tänään kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Siitä ei saatu apuja, Olli Kuoksa summasi ottelua.

Päävalmentaja oli muuten joukkueen pelaamiseen tyytyväinen. Hän kehui yksittäisistä pelaajista passari Santeri Välimaata, joka rakensi hyviä hyökkäyspaikkoja joukkueelle. Eetu Häyrinen ja Greg Petty pääsivät hyökkäämään ottelun aikana moneen kertaan vain yhden miehen torjuntaa vastaan.

– Kokemuksesta oli tänään hyötyä, Kuoksa viittasi kaksikkoon.

Greg Petty pelasi yhden Hurrikaaniuran parhaimman ottelun tehden 29 pistettä 59 prosentin hyökkäystehoilla. Erityisen vahvaa oli Pettyn kolmen metrin hyökkääminen.

– Minulla oli tiedossa, miten KyKy torjuu, niin sain aika hyvin rakennettua Pettylle paikkoja kolmeen metriin, Välimaa kertasi.

Pettyn lisäksi Häyrinen saldosi komeasti 22 pistettä, joista peräti viisi oli torjuntapistettä.

Kahden tasaväkisen joukkueen pelaaminen ratkesi lopulta pieniin asioihin. KyKy-Betsetin hakkuri Renars-Pauls Jansons mellesti 35 pistettä, mutta Kuoksan mukaan Hurrikaani ei rakentanut mieheen kovin suurta torjuntauhkaa.

– Jansons tulee lähes aina torjunnan päältä, jolloin on aivan sama, onko vastassa yksi tai useampi torjuja. Tärkeämpää oli saada latvialaiskaksikko Romans Sauss ja Aivars Petrusevics kiinni.

Tässä loimaalaiset onnistuivatkin, sillä Sauss sai kymmenen pistettä, mutta teholukema jäi neljä pykälää pakkaselle. Hurrikaanissakin aikoinaan pelannut Petrusevics saldosi 14 pistettä, mutta ei pystynyt lopulta auttamaan Jansonsia tarpeeksi.

Ensimmäistä kertaa Hurrikaanissa pelannut Daenan Gyimah oli heti kaiken hehkutuksen arvoinen vahvistus. Vielä ensimmäisessä erässä kanadalainen opetteli joukkueen pelitapaa, mutta toisessa erässä alkoi tapahtua. Kuoksa olikin tyytyväinen uuteen pelaajaan.

Viikonlopun avausvoitto osoitti, että Hurrikaani pystyy vieraskentällä venymään, kun tarvitaan. Kun Kyyjärvi oli täysin hakkurin varassa, vierasjoukkue myllytti koko arsenaalilla.

SUNNUNTAIN taistelu Kokkolan Tiikerien ja Hurrikaani Loimaan välillä ei noussut aikaisempien joukkueiden kohtaamisten tasolle. Syy oli se, että Hurrikaani jyräsi kotijoukkueen pelin jokaisella osa-alueella. Kun loimaalaisten syöttöpelaaminen oli vahvaa, se mursi Tiikerien hyökkäyspelaamisen melko ennakoitavaksi. Tämän jälkeen vieraat pääsivät torjunta- ja puolustuspelillä jatkopalloihin kiinni, joista se hyökkäsi tehokkaasti.

Eetu Häyrinen osoitti, että kokenut hakkuri on joulutauon jälkeen kovassa kunnossa. Sunnuntaina mies kokosi 18 pistettä ja vasta viimeisen erän viimeisissä palloissa hakkurille kirjattiin ensimmäinen miinusmerkkinen suoritus. Kaikkiaan Häyrinen hyökkäsi 64 prosentin tehoilla.

Monelle ottelun isoin mielenkiinto oli uuden keskipelaajan Daenan Gyimahin suoriutuminen viikonlopun toisesta ottelusta. Lauantaina Kyyjärvellä kanadalainen jo väläytteli osaamistaan, ja samanlainen meno jatkui Kokkolassa. Gyimah on liigan hyökkäysvoittoisin pelaaja, jolla on aivan poikkeuksellinen fysiikka.

Huolimatta Hurrikaanin huippuyksilöistä, vierasvoitto oli koko joukkueen hyvän ja tasaisen pelaamisen tulos. Kentällä ei heikkoa lenkkiä ollut, joten peli kulki vapautuneesti.

Sunnuntain pelin tilastokummajainen oli Greg Petty. Vielä lauantaina amerikkalainen pommitti lähes vastustamattomasti palloa Kyyjärvellä kenttään, mutta päivää myöhemmin Petty oli ainoa, jonka hyökkäysprosentti jäi alle 50:n.

– Ensi lauantaina on kova peli Tuto Volleyta vastaan. Saadaan kuitenkin alle ehjä treeniviikko ja ajettua Daenan Gyimahia paremmin sisään kuvioihimme, päävalmentaja Kuoksa mietti tulevaa viikkoa.