Ypäjän ja Humppilan terveysasemat lakkautuslistalla

0
Ypäjällä pelätään palveluverkkosuunnitelmien vaikuttavan paitsi sote-palveluiden saatavuuteen myös kunnan elinvoimaan. Kuva: LL arkisto.

KANTA-HÄMEEN hyvinvointialueella esitetään tuntuvia muutoksia sote-palveluiden palvelurakenteisiin lähivuosille.
Palveluverkkosuunnitelman luonnoksessa esitetään, että Kanta-Hämeessä olisi jatkossa kolme palvelukeskusta Forssassa, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä, joissa olisi saatavilla laajasti palveluita useilta toimialoilta. Niiden lisäksi Oma Hämeellä olisi palvelupisteitä, joiden tehtävä olisi turvata palveluiden saatavuus ja jatkuvuus.
Forssan seudun palvelukeskus olisi Forssan sairaalan kampusalueella ja palvelupiste Jokioisilla. Ypäjän, Humppilan ja Tammelan palvelut siirtyisivät Forssan palvelukeskukseen ja Jokioisten palvelupisteeseen.
Luonnos palveluverkkosuunnitelmasta julkaistiin torstaina. Kanta-Hämeen hyvinvointialueen tiedotteen mukaan muutokset etenevät päätöksentekoon vasta maaliskuussa, jolloin hyvinvointialuejohtaja Olli Naukkarinen tekee esityksensä käydyn keskustelun, ennakkovaikutusten arviointien ja saatujen lausuntojen pohjalta.
Hyvinvointialueen tiedotteessa palveluverkkomuutoksia perustellaan muun muassa sillä, että yhdenvertaiset ja laadukkaat sote-palvelut pystytään turvaamaan nykyisellä rahoituksella. Myös henkilöstön riittävyyden kerrotaan luovan paineita muutoksille.
Aluehallitus käsittelee luonnosta tulevana maanantaina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän