Ysärifest siirtyy supistettuna Heimolinnaan

0
Ysärifest järjestettiin viime vuonna Alastarohallissa. Järjestäjinä olivat Ville Talvitie sekä Teemu ja Carita Merisaari. Kuva: LL arkisto/Oona Tepponen

Alastaro-hallissa elokuun 17. päivänä pidettäväksi suunniteltu Ysärifest-tapahtuma siirretään Heimolinnaan. Suunnitelluista esiintyjistä Heimolinnassa nähdään Hausmylly ja tuottaja Jääskeläinen, mutta saksalaista eurodance-yhtyettä E-Roticia ei Loimaalla nähdä.
– Päädyimme perumaan festivaalimuotoisen tapahtuman, kun Loimaan kaupungin kanssa tuli hässäkkää vuokrahintojen nostosta. Päätimme pitää tapahtuman pienimuotoisempana Heimolinnassa, koska saimme paljon palautetta ihmisiltä, että yrittäkää nyt kuitenkin vielä. Pääesiintyjä jouduttiin perumaan, mutta kyllä Heimolinnassakin mahtuu hyvin juhlimaan, vaikkei festaritason tapahtumaa nyt olekaan, tapahtuman järjestävän Loimifest ry:n Carita Merisaari kommentoi.
Alastaro-hallin vuokrahinta muuhun kuin urheilukäyttöön suunnatuissa tapahtumissa nousi vuodenvaihteessa reilusti (LL 11.1.). Viime vuonna Ysärifestin tilavuokra oli 225 euroa, ja tänä vuonna kahden päivän vuokraus olisi kustantanut 1 200 euroa.
– Katsottiin, ettei tämä olisi mennyt päällekkäin minkään urheilukäytön vuoksi. Nyt halli on sitten tyhjillään, eikä kaupunki saa siitä mitään vuokratuloja.
Merisaaren mukaan aikeissa oli vuokrata tila kolmeksi päiväksi, koska järjestäjät uskoivat viime vuoden kävijämäärän jopa tuplaantuvan. Viime vuonna Ysärifesteillä ilmoitettiin käyneen 400 ysärimusiikin ystävää.
– Meitä on ollut tätä järjestämässä kolme yhdistyksen jäsentä ja yksi ulkopuolinen. Pelkästään hallin lattian suojaamisessa on iso työ, ja järjestelyjen nopeuttaminen ei vain ollut mahdollista. Halusimme pitää lippujen hinnatkin alhaisena, että mahdollisimman moni pystyisi tulemaan paikalle.
Merisaari kertoo yhteistyökumppanien ilmoittaneen seisovansa pienimuotoisemmankin tapahtuman takana. Lähikunnista on hänen mukaansa tullut runsaasti yhteydenottoja festivaalien järjestämisestä niiden tiloissa.
– Festivaalin järjestäminen vie paljon aikaa, niin katsotaan ensi vuonna mitä tehdään. Intoa tapahtumien järjestämiseen kuitenkin löytyy, eikä tässä olla heittämässä hanskoja tiskiin.