AU:lle maalin tappio hallitsevaa mestaria vastaan

0
Riku Tamminen iski kahdesti ja sai täten kymmenen maalin rajapyykin rikki. (Kuva: Henrik Siiskonen)

AU–KaDy 4–5 (1–4).

FUTSAL Alastaron Urheilijat kärsi kirvelevän tappion Kampuksen Dynamolle, joka on voittanut viisi edellistä Suomen mestaruutta.
Ottelu sai viininpunaisten kannalta hyvän alun, kun Rei Hoda ampui tarkasti alakulmaan Aake Alisaaren syötöstä. KaDy huomasi pian, että AU oli tasakentällisin pelatessa askeleen edessä, joten jyväskyläläiset ottivat heti lentävää maalivahtia käyttöön sekoittamaan pakkaa ja tappamaan tempoa. Tuo taktiikka yllätti AU:n ja jonkinlainen epävarmuus puolustamistyylistä leijaili kentälle.
Kotijoukkue ei osannut mukautua tarpeeksi nopeasti tilanteeseen. Puolustusmuoto ei ollut tarpeeksi aggressiivinen tai vaihtoehtoisesti tarpeeksi passiivinen. Nähtiin välimuoto, joka ei toiminut yhtenäisesti. Yksinkertaisessa asiassa oltiin hämmentävän sekaisin. Lentävän maalivahdin puolustaminen ei pitäisi olla yhtään vaikeampaa minuutilla seitsemän kuin minuutilla 39.
KaDy iski kuin varkain kolme maalia. Ensimmäinen niistä upposi luvattoman helposti, kun kohti tullutta kaukolaukausta ei saatu napattua tai torjuttua väljemmille vesille. Tässä vaiheessa kautta tuollaisia takaiskuja ei soisi näkevän. Vierasjoukkue iski vielä neljännen maalin vastahyökkäyksestä, joten AU:lle jäi kirittävää toiselle jaksolle.

KaDy iski toisen jakson alkuun viidennen maalin keskialueen katkosta. AU pysäytti vieraiden maalitehtailun ja aloitti kirin, kun peli oli kääntymässä viimeiselle kympille. Oli viininpunaisten vuoro ottaa kenttätapahtumat haltuun lentävällä maalivahdilla. Riku Tamminen ohjasi ensimmäisen kavennuksen tuttuakin tutummalta paikalta takatolpalta. Syöttäjänä oli Jani Luoma. Hän tarjoili myös Aladin Ljesnjaninille maalipaikan vastahyökkäyksen päätteeksi, ja ”Allu” ei paikasta erehtynyt. Pelikellossa oli aikaa jäljellä tässä kohtaa reilut neljä minuuttia.
Tammisen päivän toinen ohjausosuma toi AU:n maalin päähän viimeisen minuutin alkuun. Kotijoukkue sai luotua vielä paineen toiseen päähän, mutta valitettavasti loppusummerin ääni kajahti ilmoille alastarolaisten kannalta liian aikaisin.
Jälleen kerran tuloksena oli maalin tappio, vaikka tasoitusmaali haisi vahvasti ilmassa. Toisesta jaksosta ja ottelun alusta on nostettava hattua pelaajille. AU näytti hyvältä taistelevalta joukkueelta eikä minkäänlaista merkkiä luovuttamisesta nähty.

AU:n tilanne sarjan hännillä ei muuttunut viikonlopun kierroksen myötä radikaalisti, mutta panta kiristyi siinä mielessä, että nyt on yksi peli vähemmän aikaa kiriä. Runkosarjaa on jäljellä neljä kierrosta, ja pikkuhiljaa aletaan puhumaan pakkovoitoista.
Tulevana sunnuntaina AU isännöi Tornion Palloveikkoja Loimaan liikuntahallissa. Se on vastustaja, mikä on täysin voitettavissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän