Bisons tärkeään voittoon Pyrinnöstä

0
Kuvituskuva: LL arkisto / Anu Vuorinen.

KORIPALLO Tampereen Pyrintö–Bisons 73–88.
Bisons Loimaa nappasi elintärkeän voiton Tampereen Pyrinnöstä keskiviikkona miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Pyynikin palloiluhallissa. Koko ottelun kuskin paikalla ollut Bisons kontrolloi peliä hienosti.
Bisons karkasi isänniltä heti ottelun alussa. Aggressiivinen ja energinen puolustuspeli sai Pyrinnön hyökkäyksen pois raiteiltaan. Etenkin Devon Goodman (17p/3s) aiheutti hankaluuksia Pyrinnön takapelaajille omalla puolustustyöskentelyllään. Goodman riisti pallon ottelun aikana peräti seitsemän kertaa. Pyrinnölle kertyi menetyksiä ottelun aikana peräti 22.
Bisons oli totutun vahva sisäpelaamisessaan läpi ottelun. Dylan Painter (18p/11l/7s) ja loimaalaisten parhaana palkittu DeVante Brooks (20p/8l) hakivat asemansa vahvasti viimeistellen korin läheisyydestä kovilla prosenteilla. Kummatkin pääsivät nauttimaan Bisonsin iloisesta pallonliikkeestä, jonka seurauksena koriin johtaneiden syöttöjen määrä kipusi vierailijoilla 21:een.
Bisons kontrolloi johtoaan kurinalaisesti. Pyrintö pääsi parhaimmillaan 11 pisteen päähän. Bisons kuitenkin venytti johtonsa kolmannen jakson päätteeks jo 23 pisteen mittaiseksi. Bisonsin kapteeni Vesa Heinonen oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa iloinen voitosta.
– Kaikki lähtee liikkeelle harjoituksista. Meillä on ollut harjoituksissa kova intensiteetti ja olemme joukkueena päättäneet, että sama intensiteetti tulee siirtää myös kentälle. Pelasimme kurinalaisesti ja etenkin kovempaa kuin Pyrintö. Hyökkäyksessämme jäi vielä parantamisen varaa esimerkiksi kolmen pisteen kaaren takaa, mutta heitonvalintamme olivat läpi ottelun pääsääntöisesti fiksuja, Heinonen kertoi.
Bisonsin kausi jatkuu jo lauantaina, kun Kouvolan Kouvot saapuu Loimaalle. Edellisessä kohtaamisessa runkosarjan viimeisellä kierroksella Kouvot oli selvästi parempi voittaen kotonaan lukemin 101–77. Kouvot nappasi edellisessä ottelussaan vakuuttavan kotivoiton KTP-Basketista ja tähyää tiukasi pudotuspeleihin alemmasta jatkosarjasta. Bisons puolestaan jatkaa taisteluaan sarjapaikkansa puolesta, tavoitellen kolmatta peräkkäistä voittoa. Ottelu alkaa liikuntahallissa kello 16.