Hurrikaani kyykytti Loimua

0
Passari Santeri Välimaa uskoo, että tulevassa Savo Volley -ottelussa haetaan jo pudotuspeliasetelmia. Kuva: LL arkisto / Juuso Riponiemi.

Loimu–Hurrikaani 0–3 (23–25, 19–25, 16–25).

LENTOPALLO Viime viikonlopun Suomen cup -finalisti Raision Loimu isännöi keskiviikkoiltana paikallisottelussa Hurrikaani-Loimaata. Vaikka loimaalaiset lähtivät otteluun ilman Väinö Rahkoa ja Nooa Marttilaa, jotka olivat sairauden takia sivussa, se ei heikentänyt Hurrikaanin menoa. Ensimmäisen erän lopulla alkanut loimaalaisten tykitys kesti kolmen erän verran, eikä kotijoukkueella ollut siinä mitään mahdollisuuksia.
Tämänkertainen paikallisottelu ei tunnelmaltaan tai jännitykseltään noussut klassikoiden sarjaan. Vain ensimmäisen erän loppuun saakka pelissä oli edes jonkin verran jännitystä, kun Loimu aloitti pelin vahvasti ja johti parhaimmillaan 17–12. Loimu pääsi tekemään eroa vierailijoihin, kun Hurrikaani tuskaili alussa syöttöpelaamisen kanssa. Miika Haapaniemen syöttövuorolla, joka sisälsi kaksi ässää, vieraat nousivat kuuden pisteen takaa rinnalle ja lopulta erävoittoon. Kuvaavaa ottelulle oli, että Eetu Häyrinen siirsi joukkueensa eräpallotilanteeseen torjumalla yksin verkolla Loimun hakkuri Ali Fazlin.
Toinen ja kolmas erä oli niin totaalista Hurrikaanin hallintaa, että isoin jännitys oli siinä, kestääkö ottelu edes puoltatoista tuntia pitkän erätauon kanssa. Ottelu kesti minuuttia vaille puolitoista tuntia. Näin nopeaa paikallisvääntöä saa joukkueiden historiasta hakea.
– Tänään me olimme Loimua selvästi parempia ihan jokaisella osa-alueella. Iso kiitos Kassulle (Kasimir Vuorinen), joka hoiti kentälle päästyään vastaanottovastuun hienosti ja samalla hyökkäsi fiksusti, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa analysoi.

Vierasjoukkueen syöttöpelaamista kuvaa hyvin se, että jokainen avausseitsikon pelaaja pois lukien libero Troy Gooch, onnistui ainakin yhden ässäsyötön verran. Ahkerin oli Miika Haapaniemi neljällä ässällä, ja kahteen ässään pääsi Daenan Gyimah. Kanadalainen parantaa pelaamistaan jatkuvasti. Hyökkäyssuuntaan hän oli tuttuun tapaan täysin pitelemätön, mutta nyt alkaa tulosta tulemaan myös torjuntapelaamisessa. Hän kirjautti Eetu Häyrisen tapaan kolme torjuntapistettä.
– Tänään oli jollain tavalla outo peli passarille. En päässyt oikein rytmiin ollenkaan, kun kaveri teki itse niin paljon virheitä, Hurrikaani-passari Santeri Välimaa mietti.
Välimaan kommentti Loimun virhemäärästä on oikea, sillä raisiolaiset jäivät joukkueena teholukemaan -5, joka on katastrofaalisen surkea. Eniten vaikeuksissa oli argentiinalaislaituri Tomas Rodriquez, joka ei saanut kuin neljä pistettä ja teholukeman saldo pelin jälkeen oli -6. Hänen iltaansa synkensi vielä keltainen kortti ja loputtomalta tuntunut valittaminen ja mussuttaminen.
Loimaalaisten kehonkieli ja olemus kentällä oli voittavan joukkueen tyylinen. Vaikka kokoonpanosta puuttui kaksi ”ykköskorin” pelaajaa, se ei joukkueen pelaamisessa tuntunut missään. Päinvastoin. Näytti siltä, että muutama vastoinkäyminen vain tiivisti joukkueen pelaamista ja harmoniaa.
– Koko ajan tuntui kentällä siltä, että meillä ei ole mitään hätää. Olimme tänään kuin ammattilaisjoukkue, Välimaa hehkutti.

Seuraavaksi Hurrikaania testaa hallitseva Suomen cup -mestari Savo Volley, joka tulee ensi tiistaina Loimaalle.
– Uskon, että tulee aika tulinen peli. Nyt aletaan hakemaan hiukan pudotuspeliasetelmia, Välimaa ennakoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän