Hurrikaani tyrmäsi KyKy-Betsetin

0

Hurrikaani–KyKy-Betset 3–0 (25–22, 25–10, 25–13).

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaa tyrmäsi sunnuntaina runkosarjan seitsemäntenä majailevan kyyjärveläisjoukkueen. KyKy-Betset joutui loimaalaiseen selkäsaunaan ilman kahta luottopelaajaansa Aivars Petrusevicsia ja Romans Saussia. Kotijoukkueelta puolestaan puuttui liigan paras libero Troy Gooch. Ottelun alussa amerikkalaista liberona tuurasi Kasimir Vuorinen, mutta Olli Kuoksa päästi ottelun loppupuolella kentälle 16-vuotiaan Aatu Kukkosen, joka suoriutui erinomaisesti.

Ottelu oli ensimmäisen erän puoliväliä lukuun ottamatta täysin isäntien hallintaa. KyKy-Betset aloitti vahvasti, ja sen nuori 18-vuotias Manu Asikanius aloitti ennakkoluulottomasti. Kun Hurrikaani onnistui muutaman kerran saamaan Asikaniuksen hyökkäyksen kiinni, rauhoittui myös hänen pelaamisensa.
Kahden latvialaisen poissaolo olisi vaatinut pistepörssin kärkimieheltä, niin ikään latvialaiselta Romans-Pauls Jansonsilta täysin ”pöljää” päivää, jotta KyKy-Betset olisi edes hiukan onnistunut haastamaan sarjakärkeä. Guntis Atarsin valmentamalla joukkueella ei ollut minkäänlaisia mahdollisuuksia edes erävoittoon, kun Jansons jäi vaatimattomaan 11 pisteeseen.
– Aloitettiin tänään hyvin, vaikka meillä oli isoja poissaoloja. Harmi vain, että pelimme hyytyi lopulta totaalisesti, Kyky-Betsetin passari Joel Laakso kommentoi.
Laakso ei sunnuntai-iltana löytänyt joukkueestaan kuumia pelaajia. Rökäletappio oli selviö, kun ykkössyömähammas Jansons oli täysin Hurrikaanin pihdeissä.
– Oltiin tänään kaikessa kaveria edellä. Alku oli tahmea, mutta on hyvän joukkueen merkki kääntää kurssi kesken erän, Hurrikaani-hakkuri Eetu Häyrinen totesi.
Häyrinen oli hakkurien kaksinkamppailussa vahvempi kirjaten 13 pistettä.

Ottelu kesti ainoastaan tunnin ja seitsemän minuuttia, minkä aikana Hurrikaani näytti, kuinka kovassa vireessä se on juuri nyt. Vaikka Kuoksa vaihtoi Greg Pettyn kentältä pois toisessa erässä, meno parketilla ei hyytynyt yhtään. Päinvastoin. Loimaalaiset murjoivat vastustajaa syöttöruudussa, hyökkäyspelissä ja verkolla.
Torjuntapisteitä isännät keräsivät yhdeksän, mutta sen lisäksi sen onnistui vaimentamaan tusinan verran kyyjärveläisten hyökkäyksiä. Tällä hetkellä Santeri Välimaan passipelaamisesta huokuu itseluottamus ja oikeanlainen röyhkeys, mikä teki vieraiden torjuntapelaamisesta lähes mahdotonta. Sunnuntaina KyKy-Betset jäi ainoastaan yhteen torjuntapisteeseen.

Kilpailu runkosarjan voitosta Akaa-Volleyn kanssa on tällä hetkellä vahvasti kääntymässä Hurrikaanille. Se johtaa sarjaa kuudella pisteellä, akaalaisilla on tosin yksi ottelu vähemmän pelattuna.
Jos loimaalaiset jatkavat sunnuntaisen pelin tasolla, sitä on vaikea pysäyttää kevään aikana. Tällä hetkellä jokainen pelaaja toteuttaa pelitapaa ja jokaisen pelaajan rooli on tarkkaan mietitty.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän