Hurrikaanille kauden toinen kotitappio

0

Hurrikaani–Savo Volley 2–3 (21–25, 26–28, 25–9, 25–23, 13–15).

LENTOPALLO Hallitseva Suomen cup -mestari Savo Volley haki tiistaina vierasvoiton Loimaalta tiukan viiden erän taistelun jälkeen. Savolaisten pelaaminen kahdessa ensimmäisessä erässä oli vahvaa, minkä pohjusti erinomainen vastaanottopelaaminen. Vastaavasti kotijoukkue tuskaili läpi ottelun epävarman syöttöpelaamisen takia, mikä tuotti kaikkiaan 20 syöttövirhettä.
– Savo oli tänään parempi. Joukkue on selvästi saanut itseluottamusta Suomen cupin voitosta, ja sillä oli tänään rohkeutta tiukoissa paikoissa, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa myönsi.
Molemmat joukkueet esittivät 800-päiselle yleisölle tehokasta hyökkäyspelaamista, mistä kertoo hyökkäysprosentit (Hurrikaani 60 % ja Savo 54 %).
– Totta kai olen tyytyväinen tämän iltaiseen peliin. Voitto on aina hieno asia. Meillä on myös pelaaminen kehittynyt. Tänään pärjättiin syöttö-vastaanottopelaamisessa, mutta edelleen on tekemistä torjuntapelaamisen kanssa, Savo Volleyn päävalmentaja Timo Tolvanen kertasi.

Kahdessa ensimmäisessä erässä vierasjoukkue oli koko ajan hiukan edellä. Hurrikaanin pelaamista leimasi varovaisuus ja lukuisat omat virheet. Ensimmäisessä erässä Eetu Häyrinen ei saanut peliään millään käyntiin, mikä osaltaan vei mahdollisuudet erävoittoon. Vielä toisessakin erässä vieraat olivat niskan päällä, vaikka isännillekin oli tarjolla muutamaan otteeseen eräpallo. Kun Hurrikaani ei osannut hyödyntää paikkojaan, kuittasi toisenkin erän itselleen Savo Volley.
Kolmas erä oli tämän kauden erikoisin. Pitkän erätauon jälkeen kentälle marssi kaksi joukkuetta, mutta vain toinen oli valmis pelaamaan. Hetkessä tilanne oli Hurrikaanille jo 9–1, ja periaatteessa erä oli pelattu. Erän lopulta Tolvanen vaihtoi kentältä pois lähes koko aloitusseitsikon, mutta ilman näkyvää muutosta. Kolmannessa erässä Hurrikaani onnistui myös torjumaan viisi kertaa.
Edessä oli joukkueiden kahden edellisen kohtaamisen tapaan viides erä, kun myös neljäs erä merkattiin kotijoukkueelle. Viidennet erät ovat olleet savolaisille sysimustia, sillä se on tämän kauden aikana pelannut kahdeksan kertaa viisieräisen ottelun ja voittanut niistä vain yhden. Myös molemmat joukkueiden viidenteen erään venyneet kamppailut olivat päättyneet loimaalaisille tällä kaudella.
Tiistaina Savon saldo viisieräisissä peleissä parani hiukan, sillä hakkuri Joonas Jokelan johdolla se onnistui kukistamaan Hurrikaanin. Molemmat joukkueet pelasivat lähes virheettömän päätöserän, mutta Savon jatkopallopelaaminen ottelun kriittisillä hetkillä oli hitusen kotijoukkuetta parempaa. Jokelan ja yleispelaaja Michael Michelaun lisäksi vasta pari viikkoa joukkueen kanssa pelannut libero Miro Rasinperä onnistui hyvin tiistai-iltana.

Hurrikaanileirissä voiton este oli syöttöpelaaminen. Kun vahvana syöttöjoukkueena tunnettu kotijoukkue ei saanut normaalia kotihurmosta syöttöruudussa päälle, antoi se huippuottelussa liikaa siimaa. Torjuntapeli oli tehokkaampaa, mutta se ei riittänyt itseluottamusta uhkuvaa vierasjoukkuetta vastaan. Isäntien tehokkain oli tammikuun pelaajaksi valittu Greg Petty (26 pist.), jonka ilta oli syöttöpelaamista vaille täydellinen.
– Ihan laadukas matsi tänään. Pienet oli erot tälläkin kertaa, Hurrikaanin yleispelaaja Nooa Marttila summasi.
Hurrikaani jatkaa pelejään sunnuntaina Joensuussa Hurmoksen vieraana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän