Hurrikaanille pakkovoitto Joensuussa

0
LL arkisto / Juuso Riponiemi.

Karelian Hurmos–Hurrikaani 1–3 (23–25, 25–22, 20–25, 19–25).

LENTOPALLO Hurrikaani-Loimaan ja Karelian Hurmoksen sunnuntainen taistelu sarjapisteistä päättyi vieraiden voittoon. Voitto ei tullut helpolla, vaan Hurmos antoi kolmen ensimmäisen erän ajan kovan vastuksen sarjajohtajalle.
– Olen pettynyt henkilökohtaisiin helppoihin virheisiin. Meiltä jäi jostain syystä lataus vajaaksi, Hurrikaanin päävalmentaja Olli Kuoksa tuhisi.
Päävalmentaja ei ollut tyytyväinen siihen, millä tavalla joukkue esiintyi Joensuussa. Hän oli tyytyväinen kuitenkin vieraspisteisiin ja voittoon.
– Me olemme tässä liigassa kaikkien jahtaama ja meidän on opittava käsittelemään tilanne oikein.

Avauserä näytti, että mitään helppoa voittomarssia ei Hurrikaanille ole luvassa. Kotijoukkue puolusti ja hyökkäsi hyvin. Isäntien hakkuri Isaias Sanches (18 pist.) oli alussa vahva, eikä Hurrikaani saanut häntä torjunnalla kuriin. Sen lisäksi Janne Marttila paukutti palloa kenttään Niko Haapakosken passeista. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä loimaalaisten vastaanottopelaaminen oli heikkoa, ja Santeri Välimaa joutui liian paljon heittämään isoa passia laitaan, jossa onnistui ainoastaan Greg Petty. Amerikkalainen oli samalla joukkueensa tehokkain 24 pisteellä.
Hurrikaanin päävalmentaja paljasti, että ei ollut ollenkaan tyytyväinen kahden ensimmäisen erän pelaamiseen.
– Ensimmäisen kerran tällä kaudella jouduin korottamaan ääntäni pukukopissa. Ehkä meiltä tuli tänään pieni ulospuhallus kovien pelien jälkeen. Mutta löysäilyyn meillä ei ole varaa jatkossakaan.
Oli Kuoksan pitkän erätauon puheen ansiota tai ei, joukkue alkoi suorittamaan paremmin ja ennen kaikkea tarkemmin kolmannesta erästä lähtien. Vaikeuksissa kahdessa ensimmäisessä erässä ollut Eetu Häyrinen osoitti, että hän pystyy parantamaan pelaamistaan ottelun sisällä. Kahdessa viimeisessä erässä nähtiin jälleen tuttua Häyristä Pettyn jatkaessa pommittamista toisella laidalla. Petty onnistui syöttämään kolme ässää, vaikka syöttöpelaaminen takkusi läpi ottelun. Miika Haapaniemikin sai kaksi ässää aikaiseksi.

Kolme vieraspistettä nosti Hurrikaanin sarjajohtoon kolmen pisteen karkumatkalle Akaa-Volleysta. Vaikka Kuoksa myönsi, että nyt kaikkien pitää keskittyä vain yhteen erään kerrallaan eikä miettiä mitään muuta, on loimaalaisilla runkosarjan voitto täysin omissa käsissä.
Alkavalla viikolla se kohtaa keskiviikkona Vantaa Ducksin ja sunnuntaina KyKy-Betsetin kotonaan.
– Meidän pitää käsitellä tilanne oikein ja saada arki jälleen laadukkaaksi. Millään muulla ei ole mitään väliä, päävalmentaja tiesi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän