Jalkojen karkailua

0
Jalkakäytävät ovat jo osittain sulia, mutta jääksi pakkautuvien lumikuurojen ja sahaavan pakkasen vuoksi paikoin hyvin liukkaita.

Maalta kuluu aikaa kierrokseensa Auringon ympäri 365 vuorokautta, viisi tuntia, 48 minuuttia ja 46 sekuntia. Kalenterivuoden vajaan kuuden tunnin erotus tähtitieteelliseen vuoteen tuo tälle viikolle yhden kuukausipalkkalaisia harmittavan lisätyöpäivän karkauspäivän muodossa. Pelkkää itkun aihetta kalenteri ei kuitenkaan tuota, sillä arkipyhien määrä tänä vuonna on maksimaalinen, eli kymmenen.

Sääennusteiden mukaan karkauspäivä mennee tällä kertaa läpi vetisenä ja liukkaana. Vaikka Loimaan Lehden kopeissakin paljon kiitosta sekä moitetta saaneet kävelyteiden hoitajat taistelevat luonnonvoimia vastaan aamuvarhaisesta yömyöhään, vaaditaan ihmisiltä vakaita askelia loskan seasta kimaltelevia jääratoja pitkin. Plussakelillä ja vesisateella hiekka valuu sulavan jään sisään, eikä tarraa kengänpohjiin enää kun kulkuväylät jäätyvät uudestaan.

Liikenne- ja viestintäministeriön vuonna 2022 julkaiseman selvityksen mukaan liukastumiset kattavat 60 prosenttia kaikista tapaturmista ja niistä koituu 1,42 miljardin euron kuluerä vuosittain sairaanhoitokulujen ja sairaspoissaolojen kautta. Vakuutusyhtiö Ifin viime vuoden tilastojen mukaan liukastumisvahingot kattavat noin 80 prosenttia työmatkavahingoista.

Kuten ihmisillä usein on tapana, alkaa liukastumisiin varautuminenkin turhan usein vahingon jo tapahduttua. Päivien karkailua on hankala välttää, mutta jalat saattavat pysyä hieman paremmin alla nastojen tai liukuesteiden avulla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän