Koneisto kunnossa

0
Kuva: Sari Holappa

Lehdessämme ollut kysely seudun komeimman kilometrimäärän omaavasta autosta tuotti mielenkiintoisia tuloksia. Kävi ilmi, että monen alla on menopeli, jonka kilometrilukema lähentelee miljoonaa. Yhden mittari oli pyörähtänyt peräti haamurajan ylitse. Autoista oli tullut joillekin jo niin rakkaita, että aikaa ja vaivaa ei säästelty, kun nelipyöräinen ystävä tarvitsi huoltoa tai paikkaamista. Niistä ei myöskään aiottu ihan hevin luopua. Lupasipa yksi mennä hautaan saakka autonsa kanssa.

Ilman hyvää koneistoa näin pitkälle ei olisi kuitenkaan pötkitty. Nimittäin useammassa oli peltejä hitsailtu ja kuluvia osia vaihdeltu jo useaan otteeseen, mutta moottori jaksoi silti käydä. Se ei ole kuitenkaan ollut mikään itsestäänselvyys, vaan tasaisen hyrinän takeena on ollut säännöllinen öljyjen vaihtaminen. Ilman sitä kilometrinnielijät olisivatkin olleet jo kauan jossain muualla kuin tieliikennekäytössä.

Koneiston hyvä huolto pätee myös moniin muihin asioihin elämässä, esimerkiksi terveyteen. Vaikka ehkä harva haaveilee sadan vuoden rajapyykistä, sitä kohti on mukavampi kulkea, kun keho on kunnossa. Ja aivan kuten autossa, kuluneita varaosia joutuu toisinaan vaihtamaan, mutta kun koneisto alkaa reistata, silloin on jo isompi vika.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän