Kouvot hyydytti Bisonsin toisella puoliajalla

0

Bisons–Kouvot 87–101.

KORIPALLO Miesten Korisliigan alempi jatkosarja jatkui Bisons Loimaan osalta tiiviillä tahdilla lauantaina, kun täpärästi alempaan jatkosarjaan jäänyt Kouvolan Kouvot saapui Saviseudulle. Kouvojen erinomainen toinen puoliaika oli Bisonsille liikaa vierailijoiden ollessa kolmatta kertaa tällä kaudella Bisonsia parempi.
Kuten kahdessa edellisessä ottelussa, tässäkin Bisons sai peliin vahvan alun. Kotijoukkue karkasi ensimmäisen jakson iloisen pallonliikkeen ansiosta jo 15 pisteen karkumatkalle, kun muun muassa Bisonsin parhaana palkittu DeVante Brooks (25p/8l) onnistui heti ottelun alussa kovilla prosenteilla. Brooks myös tälläsi palloa voimalla kahdesti alaspäin sytyttäen liikuntahallin yli 550-päisen kotiyleisön.
Odotettavissa oli, että Kouvot tulee peliin mukaan valmentajavelho Jyri Lehtosen käärmekeittojen myötä. Vierailijat nousivatkin käytännössä tasoihin heti toisen kympin alkajaisiksi, kun ottelun pistekuningas Quan Jackson (31p/3s) pääsi juoksemaan pari helppoa koria Bisonsin pallonmenetyksistä.

Toisella puoliajalla Bisonsin kaukoheittopeli hyytyi. Isännät onnistuivat kaaren takaa jälkimmäisellä puolikkaalla ainoastaan kerran. Kun Kouvojen paikkapuolustus passivoitti kotijoukkueen hyökkäyksen, ei puolustuksenkaan intensiteetti enää noussut voittoon kaivatulle tasolle. Kouvojen toisen puolikkaan 55 tehtyä pistettä olivat kuitenkin liikaa, vaikka Bisons roikkui ottelussa pitkään mukana.
– Hyökkäyksessämme loppui liike ja jäimme liikaa seisoskelemaan pallon kanssa. Olimme hyökkäyksessä passiivisia ja kun siitä tulisi kääntää vaihde siihen, että olisimme puolustuksessa aktiivisia, niin se ei ole helppoa. Siinä emme tänään onnistuneet. Kouvot rankaisi meitä puolustuspäässä monipuolisesti omien vahvuuksiensa kautta, emmekä saaneet heitä riittävän hyvin kuriin. Hyvä puoli tässä toisaalta on se, että saimme paljon videomateriaalia, mitä analysoida maajoukkuetauon aikana, Bisonsin päävalmentaja Konsta Mastomäki tuumasi.

Bisons vetäytyy kahden viikon mittaiselle maaottelutauolle. Maaliskuusta tulee intensiivinen rypistys, kun kuukauteen pelataan seitsemän kertaa. Bisons palaa parketille perjantaina 1. maaliskuuta kotiottelussa Lapuan Kobria vastaan.