Lamminkadun vesijohtoputki on korjattu

0
Lamminkadun alkupäässä keskiviikkoiltana havaittu putkirikko saatiin korjattua perjantaina iltapäivällä. (Kuva: Lari Kiviranta)

LOIMAA Lamminkadun alkupäässä keskiviikkoiltana havaittu vesijohtoputken vuoto on saatu korjattua. Loimaan veden johtaja Kimmo Virta sanoo töiden alkaneen perjantaiaamuna, ja tieto valmistumisesta tuli iltapäivällä.

– Kyse ei ollut mistään isosta vuodosta, vaan se oli hyvin paikallinen. Vedet jouduttiin katkaisemaan vain yhdestä kiinteistöstä.

Vuoto oli havaittu, kun vettä oli alkanut kulua normaalia enemmän. Se saatiin paikannettua nopeasti, kun Lamminkadun oja alkoi täyttyä vedestä.

Kyseessä oli 1950-luvulta oleva valurautaputki, jonka vuotokohta saatiin korjattua pannalla. Virta ei osaa vielä sanoa, millaisesta vauriosta on kyse, mutta putki on saattanut esimerkiksi syöpyä tai siihen on voinut tulla painauma maa-aineksesta.

– Se on myös voinut taittua.

Loimaan vesi huomauttaa, että vedessä saattaa ilmetä korjauksen jälkeen rauta- tai mangaanisaostumia, ja sen vuoksi sitä on syytä juoksuttaa ennen käyttöä.