Loimaan kaupungin päätöksentekijät saavat näillä näkymin ainakin yhden suuren asian päätettäväkseen ennen valtuustokauden päättymistä ja ensi vuoden kevään kuntavaaleja.

Kyse on Virttaalle ja Metsämaalle suunnitelluista uusista päiväkodeista, joita ainakin varhaiskasvatuksen palveluverkkotyöryhmä puoltaa yksimielisesti.

Isoja päätöksiä Loimaalla ei ole ollut mitenkään jonoksi saakka tällä valtuustokaudella.

Päätös mittavista päiväkoti-investoinneista ei välttämättä mene läpi aivan pulinoitta. Kaupungin suunnittelupöydällä riittää muitakin investointitarpeita, ja varmaan jokainen asettaisi ne kiireellisyysjärjestykseen hieman omalla tavallaan.

Päiväkotihankkeissa toiset näkevät kaupungille tervetulleen tilaisuuden investoida alueille ja osoittaa Loimaa olevan kylien kaupunki konkreettisten tekojen tasolla.

Toinen näkökulma on varovaisempi ja lähtee muun muassa siitä, onko kaupungilla varaa näin mittaviin investointeihin sote-uudistuksen jälkeisessä muuttuneessa kuntataloudessa.

Todennäköisesti monilla päättäjillä painavimmat päätöksentekoperusteet kumpuavat käytännön tarpeista eli siitä, miten metsämaalaisten ja virttaalaisten lasten varhaiskasvatus järjestetään riittävän hyvissä olosuhteissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän