Loimaalla työttömyys selvästi korkeammalla kuin vuosi sitten

0
Kuvituskuva: LL Arkisto/SSS

LOIMAAN SEUTU Loimaan työttömyysaste oli 10,7 prosenttia tammikuussa. Oripäässä vastaava osuus oli 9,7 ja Ypäjällä 9,3 prosenttia.
Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta väheni Loimaalla 0,8 prosenttiyksikköä joulukuun lopun tilanteeseen verrattuna. Sen sijaan se on kaksi prosenttiyksikköä enemmän kuin vuosi sitten tammikuussa.
Oripäässä työttömien osuus kasvoi tammikuussa 1,1 ja Ypäjällä 0,6 prosenttiyksikköä joulukuuhun nähden. Oripäässä työttömyysaste on 0,2 prosenttiyksikköä viime vuoden tammikuuta korkeampi.
Loimaalla tammikuun työttömyysaste oli korkeampi kuin maakunnassa, jonka työttömyysaste oli tasan kymmenen prosenttia. Varsinais-Suomen työttömyysaste oli prosenttiyksikön verran korkeampi kuin vuotta aiemmin.
Valtakunnallisesti työttömyysaste oli 10,9 prosenttia.

 

Varsinais-Suomen työllisyyskatsauksen mukaan lomautettujen määrän tippuminen laski työttömyyttä hieman Varsinais-Suomessa tammikuussa.
Tammikuun aikana työttömien määrä laskee normaalivuosina selkeästi joulukuuhun verrattuna, mutta nyt työttömyys tippui normaalia vähemmän. Työttömyys supistui lähinnä lomautusten päättymisten eikä niinkään uusien työsuhteiden alkamisten takia.
Kaikkiaan Loimaalla oli tammikuussa työttömiä työnhakijoita 702, joista 170 oli lomautettuina. Työttömiä oli 21 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Oripäässä työttömiä oli tammikuussa 57, joista 17 lomautettuina.
Avointen työpaikkojen määrä väheni Loimaalla 30 prosentilla vuoden takaisesta. Tammikuussa avoimia työpaikkoja oli 146.
Varsinais-Suomessa lomautettujen määrä nousi 800 henkilöllä eli 39 prosentilla verrattuna vuodentakaiseen.

 

Tammikuussa työttömiä oli kaikissa Varsinais-Suomen seutukunnissa viime vuotta enemmän.
Varsinais-Suomen työttömyysaste oli korkein Salon seudulla (10,4 %) sekä Turussa (12,6 %). Pienin työttömyysaste oli Turunmaan saaristossa (6,6 %) sekä kunnista Ruskolla (4,6 %). Loimaan seudulla työttömyysaste oli 9,5 prosenttia.
Ely-keskuksen ja Te-palveluiden työllisyyskatsauksen mukaan kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut maakunnan työ- ja elinkeinotoimistoissa 14 000 kappaletta eli 41 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän