Maanantain sähkökatkot koskivat enimmillään 700 käyttöpaikkaa

0
KUVA: LL-arkisto / Pasi Salo

LOIMAA Sallila Sähkönsiirron jakeluverkon asiakkaita viikonlopun tienoilla kiusanneet sähkökatkot saatiin korjattua maanantaina aamupäivästä.
Ongelma ilmeni ensimmäisen kerran perjantaina Kanteenmaantien ja Haaran välisellä alueella.
Seuraavan kerran sähköt katkesivat kyseisellä alueella maanantaina aamuyöstä kello 3.30. Enimmillään sähköt olivat poikki noin 680 käyttöpaikasta. Sallila Sähkönsiirron liiketoimintajohtaja Hannu Halminen kertoo, että suurimman osan aikaa ongelma koski selvästi pienempää määrää, 62 käyttöpaikkaa ja etteivät sähköt olleet yhtämittaisesti poikki.
Halminen kertoo, että perjantaina jakeluhäiriön syy jäi selvittämättä, koska vikapaikkaa ei löydetty. Maanantaina ongelma onnistuttiin paikantamaan Köyliönkylään, niin sanotulle Köyliön muuntajalle, jossa oli komponenttivika.
– Ylijännitesuoja oli ampunut yli.
Halminen kertoo, että viimeisetkin käyttäjät saivat sähköt takaisin maanantaiaamusta noin kello 8.30. Sen jälkeen vikaa korjattiin vielä uusimalla komponentteja.

Halmisen mukaan sähkökatkon piirissä oli paljon asiakkaita, koska kyseisellä alueella jouduttiin olemaan yhden linjan varassa. Hän sanoo Haaran päämuuntajan olleen ilman sähköä eli poissa pelistä Fingridin Forssa–Huittinen -linjahankkeen takia.
Hän kertoo linjahankkeen heijastuvan Sallila Sähkönsiirron sähkönjakeluun aina ensi vuoden loppuun saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän