Mäenpään asuinalueen laajennuksen kunnallistekniset työt ovat kääntyneet loppusuoralle. Kuva: tet-harjoittelija Hertta Prusi.

LOIMAAN kaupungin elinympäristölautakunta hinnoitteli Mäenpäähän, Loimijoen rantaan tulevat uudet omakotitontit.

Rantatonttien hinnat ovat 10 tai 12 euroa neliöltä. Rantatontteja on kahdeksan. Kaksi muuta tonttia, jotka eivät sijoitu rantaan, maksavat kahdeksan euroa neliöltä.

Kaupungin mittausteknikko Esa Kosonen kertoo, että tontit tulevat varattaviksi lautakunnan päätöksen tultua voimaan maaliskuun alkupuolella.

– Tontit tulevat varattaviksi tietystä päivästä alkaen, ja varauksen voi tehdä kaupungin kotisivujen kautta sähköisesti tai jättämällä kirjallisen varauksen tontista. Ennakkovarauksia ei oteta vastaan. Jos samalle päivälle tulee useampia varauksia, ratkaistaan hakemusjärjestys arpomalla.

Tonttivaraukset ovat voimassa puoli vuotta.

Kosonen suhteuttaa Mäenpään tonttihintojen sijoittuvan Loimaan hintahaarukan yläpäähän, koska oman rannan katsotaan nostavan tontin arvoa.

Hän sanoo, että aikaisemmin 12 euron neliöhinnan asuintontteja on ollut myynnissä Nahinlahden alueella.

– Moisionpellolla metsätontit ovat puolestaan olleet 11 euron arvoisia, mutta esimerkiksi Alastarolta, Virttaalta ja Mellilästä löytyy kahden euron tontteja per neliö.

Mäenpään alueella on tehty kunnallisteknisiä töitä, ja esimerkiksi vesijohdot ja viemärit ovat valmiina.

Kaupungininsinööri Osmo Hongisto kertoo, että alueelle on kuluneella viikolla ajettu mursketta Sieppalankadun jatkeelle. Jakava kerros on saatu tehtyä siten, että nyt koko matkalla kulkee tie.

– Sen jälkeen laitetaan salaojat ja kaapelit tien reunoihin ja ajetaan loput jakavasta kerroksesta. Säästä riippuu, mutta parin viikon päästä lienevät kaapelit ja salaojat paikallaan. Siitä viikko, niin on saatu jakava kerros kuntoon.

Hongisto arvioi, että kadun kantavaa kerrosta päästään tekemään kuukauden päästä.

– Eli siinä vaiheessa, kun tontit ovat varattavissa, pääsee niille myös katua pitkin. Kadun rakennus jatkuu sitten vielä, kun routa on sulanut, pintamurskeen ajolla ja viimeistelytöillä, mutta ne eivät enää estä tonttien rakentamista.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän