Mieletöntä

0
Mielipiteet Loimaan Lehteen toimitus@loimaanlehti.fi

Otsikkosanaa käytetään nykyisin myönteisenä ilmauksena. Presidentinvaalien kampanjasta voisi sanoa niin. Keskustelu oli hillittyä ja sivistynyttä sekä toisten mielipiteitä kunnioittavaa. Taitaa olla niin, että maan talouden kannalta on hyvä, että Olli Rehn saa hoitaa pankinjohtajan tehtäviä, jossa hänellä on paljon paremmat mahdollisuudet vaikuttaa Suomen talouden tervehdyttämiseen kuin presidentillä konsanaan.

Työmarkkinoilla ammattiyhdistysliikkeen toiminnasta ei samaa voi sanoa. Ammattiyhdistysjohtajat ovat jäsenmäärien laskiessa ryhtyneet politrukeiksi ja järjestäneet poliittisia lakkoja oikeusvaltion demokraattisesti ja kansan tahdon mukaisesti valittua maan hallitusta vastaan. Demokratian pelisäännöt on heitetty romukoppaan.

Tällainen toiminta on mieletöntä, mieltä vailla, niin kuin sana on ennen tulkittu. Toiminta tuo kapinamieltä ja vaikeuksia kansalaisille, myös ammattiyhdistysten omille jäsenille sekä suuria tappioita yritykselle.

Ay-pomot eivät tunnu ymmärtävän kuinka huono maan taloustilanne viidentoista vuoden velkakierteen jäljiltä on. Kannattaako lakkoherkkään maahan sijoittaa. Toivotaan, että hallitus saa rajoitettua poliittiset lakot mahdollisimman lyhyiksi ja harvoin toteutuviksi. Ammattiyhdistysliike on vuosien varrella saanut etuuksia, joita kaikki veronmaksajat ovat joutuneet tukemaan. Nämä etuudet, jotka eivät kuulu nykyaikaan, ovat myös päivittämisen tarpeessa. Toivottavasti maan hallitus tässä onnistuu ja samalla näyttäisi kuka maata johtaa, se vai ay-liike.

Harri Juva