Naiset ennakkoäänestivät miehiä ahkerammin presidentinvaalien toisella kierroksella

0
Viimeinen ennakkoäänestyspäivä sujui rauhallisesti Loimaan kaupungintalon äänestyspisteellä. Äänestäjiä oli tasaisesti liikkeellä, mutta ei ruuhkaksi asti. Kuva: Kalle Rajala.

LOIMAAN SEUTU Presidentinvaalien toisen kierroksen ennakkoäänestysaktiivisuus jäi seudun kunnissa laimeammaksi kuin ensimmäisellä kierroksella.

Poikkeuksen teki Ypäjä, jossa äänoikeuttaan käytti toisella kierroksella 41,3 prosenttia äänioikeutetuista eli saman verran kuin ensimmäisellä.

Tiistaina päättyneen toisen kierroksen ennakkoäänestyksen myötä Loimaalla äänioikeuttaan on käyttänyt 40,7 prosenttia äänoikeutetuista. Se 0,8 prosenttiyksikköä vähemmän kuin ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestyksessä. Oripäässä ennakkoon äänesti 40,0 prosenttia äänioikeutetuista (–4,2 %-yks.), Humppilassa 49,1 prosenttia (–3,7) ja Punkalaitumella 38,8 prosenttia (–0,2).

Seudun kuntien ennakkoäänestysaktiivisuus jäi Humppilaa lukuun ottamatta valtakunnallisesta tasosta, joka oli alustavien tietojen mukaan 45,7 prosenttia.

Naiset olivat Loimaalla, Ypäjällä, Humppilassa ja Punkalaitumella miehiä ahkerampia ennakkoäänestäjiä. Esimerkiksi Loimaalla naisista ennakkoäänesti toisella kierroksella 2 718 ja miehistä 2 306 erotuksen ollessa 412.

Ainoastaan Oripäässä miehet olivat hieman naisia aktiivisempia. Oripäässä miehistä on äänestänyt 198 ja naisista 190.

Ennakkoäänestäminen oli seudun kaikissa kunnissa selvästi korkeampaa kuin vuonna 2012, jolloin edellisen kerran järjestettiin presidentinvaalien toinen kierros.

Vuoden 2012 vaalien toiseen kierrokseen nähden Loimaalla oli nousua 4,8 prosenttiyksikköä, Oripäässä 5,8, Ypäjällä 7,2, Humppilassa 4,5 ja Punkalaitumella 5.

Presidentinvaalien toisen kierroksen varsinainen vaalipäivä on tänä sunnuntaina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän