Oripään hallintosäännön muutokset hyväksyttiin pienellä viilauksella

0
Oripään valtuustossa käsiteltiin maanantaina hallintosäännön muutosta. Työryhmän esittämä versio meni läpi äänestyksen ja sen perusteella tehdyn muutoksen jälkeen. (Kuva: Sari Holappa)

ORIPÄÄ Kunnanvaltuusto sai käsiteltäväkseen vuoden ensimmäisessä kokouksessaan hallintosäännön muutokset. Ne oli laatinut kunnanhallituksen perustama työryhmä.

Päivitetyn hallintosääntömallin kohta, jossa käsiteltiin toimivaltaa poikkeusoloissa ja normaaliolojen häiriötilanteissa, synnytti keskustelun valmius- ja varautumisryhmän (vvr) vuosittaisesta raportoinnista kunnanhallitukselle. Alkuperäisessä tekstissä ryhmän olisi tullut raportoida toiminnastaan tarvittaessa vuosittain kunnanhallitukselle. Valtuutettu Tapio Pajula (kesk.) oli sitä mieltä, että raportointi tulisi tehdä vuosittain eikä vain tarvittaessa. Asmo Mikkola (ps.) oli Pajulan kanssa samaa mieltä.

– Tässä tähdätään kuitenkin avoimuuteen, ja siksi tarvittaessa sanan voisi poistaa kokonaan, hän totesi.

Annika Saarikko (kesk.) sanoi puolestaan, että välttäisi turhaa byrokratiaa, jos merkittävää raportoitavaa ei ole.

– Miksi raportoida vain raportoimisen vuoksi, hän ihmetteli.

Mika Nieminen (kesk.) taas kertoi kiinnittäneensä huomionsa samaan asiaan kuin Pajula. Hän huomautti, ettei raportin tarvitse olla pitkä, jos mitään ei ole tapahtunut.

– Siinä voi kertoa lyhyestikin, mitä on tehty vuoden aikana.

Nieminen ehdotti sanamuodon viilausta siten, että ryhmä toimittaa vuosittain raportin toiminnastaan kunnanhallitukselle. Hänen ehdotustaan kannatti Pertti Liinoja (vas.). Kunnanvaltuusto hyväksyi muutoksen yksimielisesti äänestyksen jälkeen.

VALTUUSTON varajäsen Kari Kolari (ps.) nosti omassa puheenvuorossaan esiin kunnan työntekijöiden etätyöskentelyn, josta perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti kokouksessa valtuustoaloitteen. Hän kysyi, miten kunnassa seurataan työntekijöiden etätyöskentelyä. Kunnanjohtaja Timo Tolppanen vastasi kunkin toimialajohtajan tehneen sopimuksen etätöitä tekevän työntekijän kanssa.

Perussuomalaisten valtuustoaloitteessa esitetään, että etätyön mahdollisuus poistetaan Oripään kunnan työntekijöiltä. Kolari perusteli poistamista sillä, ettei Suomessa ole enää koronan tuomaa tartuntatautirajoitusta ja näin tarvetta etätyölle. Lisäksi hän perusteli poistamista sillä, ettei kaikilla kunnan työntekijöillä ole mahdollisuutta etätyöskentelyyn.

– Etätöiden lopettaminen veisi samalla myös epäilykset etätyön mahdollisesta väärinkäytöksestä.

Tapio Pajula ehdotti puolestaan liikennemerkin lisäämistä poistuttaessa liikuntahallin parkkipaikalta kaavatielle.

– Eikö siihen saisi merkkiä, joka kertoisi, että poistutaan piha-alueelta, hän esitti.

Kari Kolari taas muistutti vanhan Turuntien kunnostamisesta palvelutalon kohdalla. Hän sanoi, että siitä oli huomautettu jo vuosi sitten Ely-keskukseen.

Valtuuston puheenjohtaja Matti Kulmanen (kok.) muistutti siitä, että Oripään kunnassa halutaan kunnioittaa kaikkia tasavertaisesti ja puhaltaa yhteen hiileen. Hän viittasi tällä viime aikoina kansanedustajan ja Oripään kunnanvaltuutetun Annika Saarikon valtakunnan mediassa esiin nostamiin sosiaalisesta mediasta saatuihin viesteihinsä, joissa häntä on solvattu erittäin rumasti. Asmo Mikkola yhtyi Kulmasen sanoihin, ja pahoitteli, että Saarikko on joutunut tällaisen kohteeksi. Samalla hän mainitsi perussuomalaisten nostaneen tasavertaisuusasian ja yhteen hiileen puhaltamisen esiin valtuustoaloitteessaan, jonka he olivat jättäneet aiemmin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän