Saran Kulttuurikuokka Tubettaville konemiehille

0
Sarka-museossa huomio on tänä vuonna yleisemminkin maatalouskoneissa. Kuva: LL arkisto / Katriina Reijonen.

LOIMAA Suomen maatalousmuseo Sarka myöntää tänään ystävänpäivänä Kulttuurikuokka-palkinnon maaseudun nykypäivää luotaavalle Tubettavat konemiehet -televisiosarjalle.

Sarka myöntää kyseisen palkinnon vuosittain ystävänpäivänä tunnustukseksi maaseutukulttuurin hyväksi tehdyistä toimenpiteistä tai taholle, joka on tuonut ansiokkaasti esille maaseudun elämää, kulttuuria tai historiaa.

Tubettavat konemiehet -ohjelma on Ylen tuottama realitysarja haja-asutusseudulla asuvien ja maatalouskoneiden parissa työskentelevien ihmisten arjesta 2020-luvun Suomessa.

– Toivon ainakin, että ohjelma antaisi ihmisille perspektiiviä maaseudun nykyelämään ja ihmisiin, jotka täällä asuvat, tekevät työtä ja harrastavat. Olisi hyvä, että ihmiset ja päättäjätkin sarjan myötä ymmärtäisivät myös meitä haja-asutusalueiden ja syrjäseutujen asukkaita, täällä asumisen hyviä puolia sekä ongelmia, konemies Timo ”MetsaMan” Juvonen kommentoi Saran tiedotteessa.

Kesän alussa Sarka-museossa aukeaa uusi pysyvä näyttely, joka luotaa Suomen maaseudun koneellistumisen historiaa 1900-luvun alusta nykypäivään.

Saran tiedotteen mukaan Tubettavat konemiehet on hyvä esimerkki maaseudun nykyisen konekannan käytöstä. Koneiden ohella sarja tuo esille tyhjenevän maaseudun todellisuutta ja sielunmaisemaa, tunteita unohtamatta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän