Se kertoo, joka tietää?

0
Ll Arkisto KUVA: Kati Uusitalo

Lähes 24 000 työntekijän ja monien monien kymmenien toimipisteiden ja palveluiden sekä lähes puolen miljoonan asukkaan hyvinvointialue Varhassa riittää päätettävää ja toiminnoissa järjestettävää.

Meillä kaikilla riittää edelleen myös perehtymistä ja oppimista hyvinvointialueen asioissa. Pari viikkoa sitten alkanut paikallisten valtuutettujen kirjoittajavieras-sarjamme on osa tätä (LL 20.2.) – kiitos valtuutetuille siitä, että he ovat sitoutuneet kirjoittamaan taajaan tahtiin hyvinvointialueen asioista paikallisille lukijoille.

Julkisuudessa hyvinvointialueet ovat olleet pääosin rahavajeensa vuoksi. Monet ihmiset ovat mediassa kertoneet myös siitä, miten heidän palvelunsa ovat muuttuneet huonommiksi tai jopa kokonaan poistuneet. Tällainen kuva ei ole median syytä tai tarkoitushakuista journalismia.

Vielä on matkaa Varhaa edeltäneeseen tilanteeseen, jossa muun muassa palkitsimme Loimaan terveyskeskuksen ja erityisesti sen koronatiimin hyvästä tiedottamisesta paikallislehtien arvostetulla Antti-patsaalla.

Hyvinvointialueella ei ole ihan ymmärretty sitä, miten paikallisesti asioista tulisi kertoa ja hyvinvointialuejohtaja Tarmo Martikaisen mediatilaisuuksissa meille median edustajille välittämä viesti paikallisista viestintävaltuuksista eli siitä, että ”se kertoo, joka tietää” ei ole ilmeisesti välittynyt kaikille väliportaille.

Se on harmi, sillä tehdäänhän hyvinvointialueella paljon asioita ja ajatellaan asioita uusiksi ja nimenomaan asiakkaiden kannalta paremmiksi – ja ymmärretään myös, mistä ainakin on paikallisesti hyvä kertoa. Esimerkiksi käy vaikka pitkäaikaissairaiden hoitotarvikkeiden jakelusta kertova juttu (LL 20.2.).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän