Uusi tasoristeyshanke vireille – Myös vanha hanke etenee

0
Poikkitien tasoristeyksen tuntumassa ja Sortolantiellä on tehty tällä viikolla maastomittauksia ja pohjatutkimuksia. Ne liittyvät tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeeseen, joka käynnistyi vuonna 2022. (Arkistokuva: LL / Sari Holappa)

LOIMAA, YPÄJÄ Väylävirasto aloittaa uuden tasoristeysturvallisuuden parantamishankkeen Turku-Toijala -rataosuudella. Hanke sisältää Paloposken, Apilasuon ja Sipilän tasoristeykset Ypäjän kunnan alueella sekä Jussilan ja Välimäen tasoristeykset Loimaan kaupungin alueella. Väylävirasto on julkaissut asiasta kuulutuksen, joka on esillä 23. helmikuuta saakka.

Suunnitelma sisältää tasoristeysten parantamis- ja poistotoimenpiteet niihin liittyvine tiejärjestelyineen. Projektipäällikkö Erkki Mäkelä ei lähde vielä tässä vaiheessa arvuuttelemaan, mitä tasoristeyksille aiotaan lopulta tehdä.

– Tämä on nyt pöyhästy käyntiin, ja seuraavaksi suunnittelijat lähtevät tekemään työtään.

Tavoitteena on Mäkelän mukaan saada esitys ennen kesää.

– Siinä vaiheessa, kun saamme esityksen ulos, pidämme yleisötilaisuuden ja pyydämme kommentteja asianosaisilta.

Hän muistuttaa, ettei tuleva esitys ole valmis ratkaisu, vaan vasta vaihtoehto.

KAKSI vuotta sitten alkanut (LL 8.1.2022) Piltolan, Alhonkedon, Kytömaan ja Poikkitien tasoristeyshankesuunnitelmaan on etsitty Erkki Mäkelän mukaan uusia vaihtoehtoja. Hän ei kerro niistä tässä vaiheessa tarkemmin, mutta paljastaa suunnitelman käsittävän uuden väylävaihtoehdon sekä siltaratkaisun.

– Toivon mukaan voimme kertoa niistä lisää jo ennen kesää.

Sen jälkeen asiaan on vielä mahdollisuus vaikuttaa muodossa tai toisessa.

– En vielä tiedä, pidämmekö esimerkiksi yleisötilaisuuden vai millä tavalla olemme yhteydessä asianosaisiin.

KIINTEISTÖNOMISTAJILLA ja muilla asianosaisilla oli mahdollisuus jättää aiemmasta suunnitelmasta muistutus viime vuoden kesäkuun 14. päivään mennessä. Muistutuksia jätettiin silloin 17 (LL 24.8.2023). Kaupunginhallitus puolsi Väyläviraston vuoden 2023 toukokuussa julkistamaa ratasuunnitelmaa, jossa suunniteltiin poistettavaksi Poikkitien, Alhonkedon ja Kytömaan tasoristeykset. Sen sijaan Piltolan tasoristeykseen ei esitetty muutoksia.