Yhteislenkit totuttavat koiria käyttäytymään kauniisti

0
Suomenajokoira Janna ja seisojasekoitus Riku lähtivät tällä kertaa mukaan lenkille Marjut Vuorisen omasta koirakatraasta.

LOIMAA Yhteiset koiralenkit tarjoavat koirille mahdollisuuden saada sosiaalisia tilanteita muiden koirien kanssa. Loimaalla järjestetään joka torstai koiralenkkejä, jonne ovat tervetulleita kaikki koirat karvoihin katsomatta. Vapaamuotoisille ja maksuttomille koiralenkeille lähdetään torstaisin kello 19 Vesikoskenkadulta Vip-kirppiksen edestä.

– Kaikki koirat ovat tervetulleita ikään, kokoon tai rotuun katsomatta mukaan lenkkeilemään, kunhan koirat ovat terveitä. Mukaan voi liittyä ilman koiraakin. Joskus mukana on ollut esimerkiksi lapsia pyöräilemässä tai potkulaudan kanssa tai vanhemmat lenkkeilevät lastenrattaiden kanssa, jotta koirat tottuvat erilaisiin ärsykkeisiin lenkin aikana, pari viime vuotta Loimaalla yhteislenkkejä vetänyt Marjut Vuorinen kertoo.

Yhteislenkillä harjoitellaan arkielämän taitoja. Välillä myös pysähdytään ja opetellaan paikallaan olemista. Koiralenkit auttavat esimerkiksi remmiräyhäämisen taltuttamisessa tai ennaltaehkäisevät sellaisen muodostumista.

– Nuoret koirat haukkuvat tai räyhäävät remmissä usein siitä syystä, että ne eivät ole tottuneet muihin koiriin. En usko, että tänne kukaan lähtee oikeasti aggressiivisen koiran kanssa, Vuorinen sanoo.

Hänen mielestään yhteislenkille voi hyvin lähteä myös pennun kanssa.

– Jos mukana lenkillä on vain aikuisia koiria, niin mennään vähän pidempi lenkki. Jos mukaan lähtee todella vanhoja koiria tai pentuja, niin silloin tehdään lyhempi lenkki ainakin osan porukan kanssa. Järjestämme myös välillä vapaamuotoisia näyttelyharjoituksia, koska sellaisia on niin vähän lähiseudulla.

Inka Mäkimattila osallistuu kaksivuotiaan amstaffinsa Seran kanssa yhteislenkeille aina, kun vuorotyön aikataulut sallivat. Mäkimattila on halunnut lähteä Seran kanssa mahdollisimman ajoissa lenkille, koska hänen edellinen koiransa räyhäsi lenkillä usein muille koirille.

– Seran kanssa minulla ei ole ollut ongelmia, koska olen sosiaalistanut sitä ihan pennusta asti. Näillä yhteislenkeillä käytiin tutustumassa jo pentuna, vaikka ihan alussa ei edes osallistuttu varsinaiseen lenkkiin, Mäkimattila kertoo.

Heli Ristimäki ja Leevi Johansson , 9, ovat tuoneet kymmenen kuukauden ikäisen kultaisennoutajan Urhon mukaan lenkeille.

– Täällä Loimaalla ei lenkkien aikana kovin paljon muuten törmää muihin koiriin. Ehkä yksi tai kaksi koiraa tulee vastaan peruslenkillä, niin tämä on erinomaista harjoittelua koiralle kohdata muita koiria ja erilaisia häiriötekijöitä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän