AU hakkasi päätään seinään ja taipui Torniolle

0
Kuvasta näkee kuinka tiiviisti Tornio puolusti läpi pelin. Ilari Mettälän ja Tuomas Happosen laukauksia blokattiin useampia. (Kuva: Henrik Siiskonen)

AU–ToPV 2–5 (0–2).

FUTSAL Alastaron Urheilijat hävisi kotiparketillaan viikonloppuna Tornion Palloveikoille. Tulos oli torniolaisilta melkoinen ryöstö, sillä kenttätapahtumat eivät todellakaan kuvasta lopputulosta.
Kotijoukkue sai otteluun surkean alun, kun AU-maalivahti menetti pallon keskirajan tuntumassa, minkä seurauksena Tornion kapteeni pääsi ampumaan pelivälineen tyhjään maaliin. Täysin turha maali. Viidestä päästetystä maalista kolme syntyi täysin AU:n räikeistä henkilökohtaisista virheistä. Se maksoi osaltaan tällä kertaa kolme pistettä.

Joukkuetta ei käy syyttäminen taistelun puutteesta, vaikka rumia virheitä tuli. Päinvastoin. AU taisteli hullun lailla alkuvihellyksestä hamaan loppuun, mutta tällä kertaa ei käynyt yhtään tuurikaan. Pallo ammuttiin neljästi maalipuihin, ja monta avopaikkaa jäi käyttämättä. Joukkueessa on kamala henkinen lukko päällä viimeistelyssä. Maalipaikoille päästään solkenaan upealla pelillä, mutta tällä hetkellä palloa ei saa maaliin kukaan muu kuin Riku Tamminen tasaiseen tahtiin. Tamminen iski viikonlopun ottelussa molemmat viininpunaisten maalit, joista toinen syntyi totutusti pelattaessa lentävällä maalivahdilla.
Tornio käytti paikkansa häikäilemättömällä tehokkuudella hyväkseen. Lisäksi joukkue iski aina oikeaan saumaan, juuri kun Alastaro oli saanut tehtyä kavennusmaaleja. AU:n kassarille kertyi ottelussa vähemmän torjuttuja laukauksia kuin päästettyjä maaleja. Se kertoo paljon siitä, kummassa päässä peli pyöri. Tällä viimeistelyn tasolla AU:n pitää pelata tyyliin nollapeli, jotta voittoja alkaa irtoamaan. On myös kehuttava vastustajan puolustuspelaamista. Kenttäpelaajat ottivat uskomattoman monta blokkia, ja maalivahti pelasi loistopelin.

Ei luovuteta silti. Kyllä se ketsuppipullo varmasti aukeaa. Tärkeät pisteet jäi ottamatta, mutta vielä on kolme ottelua jäljellä, joissa on jaossa yhdeksän sarjapistettä. AU:lla on karsijan paikalle kolmen pisteen matka ja kokonaan kuiville seitsemän pistettä. Nousu toivotulle kymppisijalle on mahdollinen, mutta se vaatii käytännössä kolmea voittoa.
Onnekseen AU kohtaa vielä kaksi muuta huonointa joukkuetta. Tämän viikon perjantain vieraspeli Espoossa on kriittinen. AU kohtaa GFT:n, joka on karsijan paikalla tällä hetkellä. Se on pakkovoiton paikka. Onneksi Alastaro saa tuekseen bussilastillisen kannattajia. Loppuun asti pelataan, se on varma.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän