AU päätti kautensa voittoon

0
Tuomas Happonen antoi maalinsa jälkeen läpyt Eemil Niemiselle ja Mikke Louhelalle. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Alastaron Urheilijat-Vehmaisten Urheilijat 5-3 (4-1).

FUTSAL Alastaron Urheilijat päätti kolmen vuoden taipaleensa Futsal-Liigassa lauantaina, kun se kohtasi runkosarjan päätösottelussa Loimaalla tamperelaisjoukkue Vehmaisten Urheilijat.

AU:n pelistä huokui alusta alkaen peli-ilo ja tämä vapautuneisuus konkretisoi myös tulostaululle, kun viininpunaiset takoivat kolme osumaa pyöreästi kuuteen minuuttiin. Maalin makuun pääsivät Tuomas Happonen, Otto Rouhiainen ja Jani Luoma. Happosen osuma oli onnekas kimmoke hyvän sivurajakuvion jälkeen. Tällaisia hyvän onnen maaleja ei paljoa kauden aikana siunaantunut. Moni luuli että Eemil Nieminen ohjasi maalin, ja näin kuulutettiinkin, mutta hän ei palloon tällä kertaa osunut.

Rouhiaiselle maali oli kauden ensimmäinen vauhdikkaan kuljetuksen päätteeksi. Se oli hyvä väläytys vanhaa kunnon Rouhiaista, joka vietti taannoin yli yhdeksän kuukatta sivussa polvileikkauksen jäljiltä. Luoman osuma oli puhdas tahto-osuma. Maalikin oli siirtynyt jo paikoiltaan, mutta AU-talismaani runnoi pallon maaliin väkisin. Välissä VehU kavensi, mutta Luoma pysäytti kiriaikeet välittömällä kuitilla ohjattuaan Mikke Louhelan toimituksen verkkoihin. Jani voitti joukkueen sisäisen pistepörssin tehoin 11+14=25. Tällä irtosi koko liigan pistepörssissä sija 18. Edellä oli vain kymmenen suomalaispelaajaa. Ihan kova suoritus putoajajoukkueen pelaajalta.

Tauolle siirryttiin turvallisen tuntuisessa kolmen maalin johdossa. Jotta peli saatiin jännäksi ja kansalle sirkushuveja, niin AU päästi vierailijat peliin mukaan kahdella ensimmäisen minuutin kavennusmaalilla. Nopeasti muuttunut tilanne ehkä hieman vei pois pilkettä vapautuneesta peli-ilmeestä, mutta AU sai tilkittyä puolustuksensa. Alkupelin huilannut Riku Tamminen marssi päättäväisesti kentälle ja kävi naulaamassa isäntien viidennen osuman, mikä rentoutti taas tilanteen. Tamminen voitti joukkueen sisäisen maalipörssin 13 osumallaan. Hän oli läpi kauden kärppänä maalin edessä ja ohjausmaaleista tuli hänen tavaramerkkinsä. Tammisesta saadaan kausi toisensa jälkeen enemmän ja enemmän irti.

Petri Niinimäki sai tolppien välissä kaivatun huippuonnistumisen ja hänen hyvät torjuntansa viimeistään tyrehdytti vierailijoiden pyristelyn. AU:lle näin ansaittu voitto. VehU tuli sarjassa kymmenenneksi ja vältti karsinnat tappiosta huolimatta, koska GFT ei pystynyt voittamaan omaa päätöskierroksen otteluaan. AU:n tippumista sarjaporrasta alemmaksi ei hirveästi jaksa jossitella, mutta kyllä se korpeaa, että liigapaikka olisi ollut uusittavissa pelkästään sillä, että pari viikkoa sitten Espoossa ei olisi lopun johtoasemaa menetetty. Tai vastaavasti, jos VehU oltaisiin syksyllä kaadettu, eikä hävitty maalilla. Matkan varrella jäi liikaa tiukkoja pelejä kääntämättä ja näitä maalin tappioita tuli monta.

Vaikka vauhtia haetaan ensi kaudella Ykkösestä, niin mahtui tähän kauteen paljon onnistumisia jo mainittujen Luoman ja Tammisen takanakin. Muun muassa Rei Hoda lunasti valtavaa potentiaaliaan ja pelasi viikko toisensa jälkeen teräviä pelejä parin rikkonaisemman sesongin jälkeen. Vuonna 2005 syntyneet Aake Alisaari ja Eemil Nieminen ottivat isompaa roolia. Alisaaren rooli joukkueessa on jo valtava ja Nieminenkin otti ison askeleen kohti pelaavia kenttiä. Nyt on aika vetää ansaitusti happea ja palata syksyllä vahvempana joukkueena takaisin.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän